Cyklón Mahasen v Bangladéši zabil jednu osobu

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 08:09 • 2 min
Cyklón Mahasen v Bangladéši zabil jednu osobu

CHITTAGONG - Najmenej jedna osoba prišla vo štvrtok o život, keď cyklón Mahasen zasiahol južné pobrežie Bangladéša v oblasti Patuakhali.

slovakia

left justify in out

Cyklón nad morom mierne zoslabol a meteorológovia neočakávajú, že spôsobí veľké škody. Búrku sprevádza vietor o rýchlosti asi 90 kilometrov za hodinu a prudký dážď. Momentálne sa pohybuje smerom na sever a jeho stred sa stále nachádza nad Bengálskym zálivom. Poobede by mal cyklón plnou silou zasiahnuť oblasť Chittagong. Bangladéšske úrady evakuovali z nižšie položených pobrežných oblastí asi 800 000 ľudí, ktorí strávili noc vo vyše 2000 provizórnych centrách zriadených vládou. Do oblasti povolali armádu. Na príchod cyklónu sa pripravuje aj Barma (Mjanmarsko), ktorá od pobrežia evakuovala asi 166 000 ľudí. Cyklón Mahasen už pripravil na Srí Lanke o život najmenej sedem ľudí a tisíce vyhnal z ich domovov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies