Cristiano Ronaldo opäť zažiaril v reprezentačnom drese

NETKY.SK • 6 Jún 2019, 11:14 • 2 min
Cristiano Ronaldo opäť zažiaril v reprezentačnom drese

PORTO - Včerajší futbalový večer patril najväčšej hviezde Portugalska, ktorá sa po niekoľkých mesiacoch vrátila do reprezentačného tímu svojej krajiny.

slovakia

left justify in out

Cristiano Ronaldo posunul Portugalsko do finále Ligy národov, keď vo včerajšom zápase proti Švajčiarom zaznamenal hetrik. Tréner Fernando Santos ho po semifinálovom víťazstve označil za génia. "Bol som jeho trénerom už v roku 2003 a videl som, čo v ňom je. Je to futbalový génius," neskrýval nadšenie Santos.

 

img

 

Ronaldo vyšiel v marcových dueloch kvalifikácie na EURO 2020 proti Ukrajine a Srbsku strelecky naprázdno, proti Švajčiarom však zaznamenal 53. hetrik v kariére, ktorým zabezpečil "Selecau" postup do nedeľňajšieho finále proti lepšiemu z dvojice Holandsko/Anglicko.

 

img

 

Úvodný presný zásah Ronalda prišiel v 25. minúte z priameho kopu. Helvétom sa podarilo vyrovnať v 57. minúte z pokutového kopu Ricardom Rodriguezom, no v závere úradoval Ronaldo. V 88. minúte presnou strelou k ľavej žrdi poslal Portugalcov do vedenia a v nadstavenom čase z protiútoku poistil víťazstvo domácich.

 

 

Ronaldo zaznamenal v drese portugalskej reprezentácie v 147 zápasoch 88 gólov. V národnom tíme to bol jeho šiesty hetrik. "Bol to veľmi náročný zápas. Švajčiari majú výborný tím. sú nebezpeční. Myslím si však, že sme si vytvorili viac šancí a naše víťazstvo je zaslúžené. Chcel by som sa poďakovať fanúšikom, ktorí majú veľkú zásluhu na našom triumfe. Dúfam, že v nedeľňajšom finále nás budú opäť vytrvalo povzbudzovať," vyjadril sa Ronaldo pre uefa.com.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies