CR7 je späť, mal svoj podiel na portugalskej kanonáde

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 13:42 • 2 min
CR7 je späť, mal svoj podiel na portugalskej kanonáde

EAST RUTHERFORD - Portugalskí futbaloví fanúšikovia si môžu vydýchnuť. Najväčšia hviezda reprezentácie Cristiano Ronaldo je po zdravotných problémoch opäť fit a je pripravená pomôcť národnému tímu dosiahnuť jeho méty na svetovom šampionáte v Brazílii, ktorého úvodný výkop je na programe už vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

Kanonier Realu Madrid, ktorého od finále Ligy majstrov trápili zranenia ľavého kolena a stehenného svalu, sa v noci na stredu v prípravnom stretnutí s Írskom v East Rutherforde (5:1) vrátil do portugalskej zostavy a hoci neskóroval, mal svoj podiel na jednoznačnom triumfe hráčov z Iberského polostrova. "Je dôležité, že je späť. Futbalisti ako Ronaldo sú cenní pre každý tím, za ktorí hrajú. Sme radi, že ho máme opäť k dispozícii," povedal na adresu CR7 tréner Portugalčanov Paulo Bento, ktorého citovala agentúra Reuters.
     

Ronaldovi sa dostalo v USA vrúcneho prijatia. Fanúšikovia na štadióne Metlife - mnohí odetí v portugalskom drese s číslom 7 - ho celý zápas povzbudzovali a zvýšili hlasivky pri každom jeho dotyku s loptou. Ronaldo hýril aktivitou, už hneď v úvode zamestnal brankára Davida Fordea prízemnou strelou. Začal akciu pri druhom góle portugalského tímu, keď prihral Fabiovi Coentraovi a jeho center si zrazil do vlastnej siete obranca Richard Keough. V 37. minúte írsky brankár zlikvidoval Ronaldovu hlavičku a loptu z voleja dorazil do brány Hugo Almeida. Forde potom zlikvidoval aj jeho štipľavú jedovku a následne bol rýchlonohý krídelník blízko gólu, jeho strelu z priameho kopu ale zastavila pravá žrď súperovej brány. Najväčšie ovácie zožal pri ochode z trávnika, keď ho v 65. minúte vystriedal na ihrisku Nani. "Myslím si, že odohral dobrý zápas. Najmä ak berieme do úvahy, že nehral niekoľko týždňov," vyjadril sa Paulo Bento na adresu aktuálneho držiteľa Zlatej lopty.
     

Ronaldov výkon ocenil aj tréner írskej reprezentácie Martin O'Neill. "Zdá sa, že jeho zdravotné problémy pominuli. Je životne dôležitý pre nádeje Portugalčanov na šampionáte. I keď majú množstvo skutočne brilantných hráčov, Cristiano je jedným z dvoch najlepších futbalistov na svete. Pre Portugalsko bol jeho návrat veľkým povzbudením a dodá mu sebavedomie pred turnajom," myslí si O'Neill.
     

Portugalčania zakončili prípravu s bilanciou dve víťazstvá a jedna remíza. Úvodný duel na šampionáte v Brazílii ich čaká 16. júna, keď narazia na Nemecko. V náročnej G-skupine sa stretnú ešte s USA a Ghanou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies