Prípad Kramného neobnovia, súd v Olomouci zamietol jeho sťažnosť

NETKY.SK • 23 August 2023, 12:45 • 2 min
Prípad Kramného neobnovia, súd v Olomouci zamietol jeho sťažnosť

Praha - Prípad Petra Kramného, ktorého odsúdili za vraždu manželky a dcéry počas dovolenky v Egypte, neobnovia. Vrchný súd v Olomouci zamietol Kramného sťažnosť proti rozhodnutiu ostravského krajského súdu, ktorý nepovolil obnovu konania v jeho kauze. Verdikt je tým právoplatný, informuje spravodajkyňa TASR na základe stanice ČT24 a webu TN.cz.

slovakia

left justify in out

"Je to celkom predvídateľné rozhodnutie a poslednú šancu má Petr Kramný so sťažnosťou na Ústavnom súde," povedal Václav Peričevič zo spolku Šalamoun, ktorý sa Kramného dlhodobo verejne zastáva. Zdôraznil, že medzi rokmi 2018 a 2022 povolili obnovu konania len v jednom z 954 návrhov. Podľa Kramného advokátky Jany Rejžkovej je možné, že sťažnosť na Ústavný súd podajú. "Zatiaľ neviem, či podáme sťažnosť na Ústavný súd, ale predpokladám, že to klient takto bude chcieť, takže je táto možnosť pravdepodobná," povedala pre televíziu Nova. Petra Kramného v roku 2016 odsúdili za vraždu svojej manželky Moniky a osemročnej dcéry Kláry na 28 rokov väzenia. Podľa súdu ich v júli 2013 úmyselne usmrtil elektrickým prúdom v hotelovej izbe počas dovolenky v egyptskom letovisku Hurgada. Predtým sa špekulovalo o otrave z jedla, neskôr o tom, že žena s dievčaťom požili jed. (spravodajkyňa TASR Barbora Vizváryová)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TASR/ Foto Aktuality
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies