Contador súhlasil pre záchranu tímu so znížením platu

NETKY.SK • 5 Október 2013, 16:22 • 2 min
Contador súhlasil pre záchranu tímu so znížením platu

KODAŇ - Alberto Contador bude v sezóne 2014 dostávať o 10 až 15 percent menej, jeho príjem by mal byť 2,8 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Španielsky cyklista Alberto Contador sa rozhodol pre finančné problémy tímu Saxo-Tinkoff pristúpiť k zníženiu svojho platu o 10 až 15 percent. S odvolaním sa na dánske médiá o tom informuje web cyclingnews.com. Contador sa rozhodol uskromniť, keďže majiteľ cyklistického tímu Bjarne Riis ešte nenašiel sponzora na sezónu 2014. Riis sa mal stretnúť s dvojnásobným víťazom Tour de France a vysvetliť mu, že bez zníženia nákladov zoskupenie nasledujúci rok neprežije. Contador, ktorý má so Saxo-Tinkoff ešte zmluvu na dva roky, situáciu pochopil a vyšiel majiteľovi v ústrety.

Víťaz piatich pretekov Grand Tour ročne zarába približne 3,3 milióna eur. Pri 15-percentnom znížení platu by mohol v budúcej sezóne dostať 2,8 milióna. Tridsaťročný cyklista však má ešte osobný kontrakt s výrobcom bicyklov Specialized, ktorý mu zaručuje ročne ďalšie dva milióny eur. 

"Nemám informácie o znížení Albertovho platu. V tejto chvíli to nie je dôležité. Oveľa dôležitejšie je, či bude tím pokračovať a či v ňom bude aj Contador," zareagoval na informácie cyklistov hovorca Jacinto Vidarte. Už po Tour de France 2013 bolo jasné, že Tinkoff Bank v tíme po sezóne končí. Viaceré zdroje vrátane slovenského Športu začiatkom týždňa informovali, že ruský milionár Oleg Tinkov by mal vstúpiť do družstva Petra Sagana Cannondale. Riis hľadá momentálne pre svoje zoskupenie nového hlavného sponzora. Tím musí do 20. októbra zaslať Medzinárodnej cyklistickej únii žiadosť o licenciu WolrdTour, ktorá musí obsahovať súpisku minimálne 23 jazdcov a aj potrebné bankové záruky. Zatiaľ má Riis k dispozícii šestnásť jazdcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies