Colník za úplatok kryl zlodejov nafty z lodí

NETKY.SK • 23 Január 2015, 14:23 • 2 min
Colník za úplatok kryl zlodejov nafty z lodí

BANSKÁ BYSTRICA - Úhrnný trest odňatia slobody na tri roky s podmienečným odkladom, peňažný trest osemsto eur a zákaz činnosti v orgánoch verejnej moci na štyri roky uložil senát Špecializovaného trestného súdu (ŠtS) v Banskej Bystrici bývalému colníkovi Jurajovi Masarovičovi z Bratislavy.

slovakia

left justify in out

Rozsudok je právoplatný, pretože súd ho vyhlásil po schválení dohody o vine a treste, ktorú s prokurátorom uzavrel stíhaný colník.


Poručík Masarovič pracoval ako odborný colný referent na stanici Colného úradu Bratislava-centrála. Počas služby v bratislavskom prístave spoločnosti Slovenská plavba a prístavy v dvoch prípadoch prichytil zlodejov tzv. červenej nafty. V jednom prípade zlodej čerpal naftu z lode Lipno, v druhom išlo o krádež z plavidla Tekov. Od prvého zlodeja si za to, že ho nezadrží a vec neoznámi, vyžiadal úplatok dvesto eur. V druhom požadoval od skupiny zlodejov až šesťsto eur, pretože aj ukradnutého paliva bolo viac. Potom im prikázal štyri bandasky dôkladne zbaviť odtlačkov a naložiť do služobného vozidla Ford Transit. Masarovič vykázal bandasky s viac ako sto litrami nafty ako náhodný nález v rámci služobnej činnosti. 


Zlodeji sa k nafte z plavidiel dostali pomocou lodníkov. Odsúdili ich za podplácanie colníka ako verejného činiteľa. 


Masarovičovi stanovili skúšobnú dobu podmienečného odsúdenia na tri roky. Počas nej musí bývalý colník strpieť nad sebou kontrolu mediačného a probačného úradníka súdu. V prípade, že by peňažný trest nezaplatil, pôjde do väzenia na tri mesiace.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies