Colníci zachytili na bratislavskom letisku ďalšie chránené koraly

NETKY.SK • 20 December 2017, 09:21 • 2 min
Colníci zachytili na bratislavskom letisku ďalšie chránené koraly

BRATISLAVA - Colníci opäť zaistili na bratislavskom Letisku M. R. Štefánika chránené koraly.

slovakia

left justify in out

Na územie Slovenska sa ich pokúsil previezť v osobnej batožine Slovák cestujúci z Bangkoku. Celkovo štyri kusy koralov našli pri kontrole jeho omeškanej batožiny.

 

Pri vyhodnotení RTG snímky batožiny vzniklo podozrenie, ktoré potvrdila fyzická kontrola. Colníci kontaktovali Štátnu ochranu prírody, jej pracovníci potvrdili, že ide o exempláre rodu "Scleractinia spp.", ktoré podliehajú Dohovoru o medzinárodnom obchode s ohrozenými druhmi voľne žijúcich živočíchov a rastlín (Cites).

 

Tovar colníci zaistili, bude vydané rozhodnutie o jeho prepadnutí, priblížila hovorkyňa Colného úradu Bratislava Drahomíra Adamčíková. Colný úrad tiež rozhodne o uložení finančnej sankcie.

 

V máji tohto roka zaistili colníci na bratislavskom letisku až 38 druhov koralov, ktoré zadržali u cestujúcich pravidelnej leteckej linky z Dubaja. Občan Českej republiky sa vracal z dovolenky z ostrova Zanzibar a chránené koraly si niesol v batožine ako suvenír.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies