Colníci pristihli 41 dopravcov bez potrebných dokladov

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 08:13 • 2 min
Colníci pristihli 41 dopravcov bez potrebných dokladov

ŽILINA – Žilinskí colníci pristihli od začiatku marca v Žilinskom kraji 41 dopravcov, ktorí prevádzkovali cestnú dopravu bez potrebných dokladov. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) v Žiline Božena Chríbiková.

slovakia

left justify in out

Potrebné doklady podľa nej nevedelo predložiť 73 percent Poliakov, ale aj traja Maďari, dvaja Číňania a vodiči z Litvy, Bieloruska, Turecka, Srbska a Čiernej Hory. "V dvoch prípadoch nedisponovali požadovanými dokumentmi ani Slováci. Všetkým na mieste uložili blokovú pokutu od 15 do 100 eur, pričom jej výška môže byť do 500 eur," dodala hovorkyňa CÚ v Žiline.

 

"Vodiči, ktorí zabezpečujú poskytovanie dopravných služieb, prepravujú osoby alebo náklad, sa musia pri každej jazde na komunikáciách vedieť preukázať kontrole buď kópiou povolenia, alebo licencie spoločenstva na výkon povolania prevádzkovateľa cestnej dopravy, jazdným listom a sprievodným dokladom o prepravovanom náklade. Ak ide o prepravu na a z územia Slovenskej republiky do a z tretieho štátu, tak aj prepravným povolením," pripomenula Chríbiková s tým, že za tento priestupok môžu dopravné správne orgány a orgány odborného dozoru uložiť pokutu mimo blokového konania až do 3000 eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies