Colníci kontrolovali používanie registračných pokladníc, výsledky sú alarmujúce!

NETKY.SK • 8 September 2014, 16:11 • 2 min
Colníci kontrolovali používanie registračných pokladníc, výsledky sú alarmujúce!

NITRA - Nitrianski colníci počas letnej sezóny vykonali kontroly v 349 obchodných prevádzkach. Zamerali sa pri nich na správne používanie elektronickej registračnej pokladnice.

slovakia

left justify in out

Podľa slov hovorcu Colného úradu Nitra Stanislava Pachera sú výsledky kontrol alarmujúce. "Porušenie zákona bolo konštatované v 152 prípadoch, čo predstavuje takmer polovicu z kontrolovaných subjektov. Za zistené nedostatky boli uložené pokuty vo výške viac ako 34.300 eur," uviedol Pacher.
     

Ako pripomenul, cieľom kontrol bolo zistiť, či na miestach ako sú tržnice, kúpaliská, výstavné podujatia, jarmoky, letné festivaly a iné kultúrne a spoločenské podujatia, používajú predajcovia elektronickú registračnú pokladnicu. Colníci tiež kontrolovali, či sa do pokladníc riadne evidujú prijaté platby od zákazníkov a či sú následne vydávané pokladničné doklady so všetkými náležitosťami. Najčastejším porušením zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice bolo nevydanie pokladničného dokladu po zaevidovaní tržby, nezaevidovanie tržby v elektronickej pokladnici, chýbajúce vyobrazenie vzorového pokladničného dokladu a nesprávne pomenovanie tovaru alebo služby na pokladničnom doklade. 
     

"Niektorí obchodníci sa nepoučia ani po uložení prvej pokuty. V 11 prípadoch zistili colníci opakované porušenie zákona, pričom u jedného z obchodníkov išlo už o tretie porušenie. V tomto zariadení uložili podnikateľovi pokutu vo výške 1000 eur a môže mu byť odobraté živnostenské oprávnenie. Colníci v jednom prípade zaistili registračnú pokladnicu. Mala poškodené plomby a teraz zistia, či nedošlo k neoprávnenej manipulácii s fiškálnou pamäťou," povedal Pacher.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies