Colníci: Kontrolovali používanie pokladníc na trhu

NETKY.SK • 28 Jún 2014, 13:30 • 2 min
Colníci: Kontrolovali používanie pokladníc na trhu

BRATISLAVA - Bratislavskí colníci podobne ako ich kolegovia vo viacerých mestách dnes robia kontroly prevádzok, pri ktorých sa zameriavajú na dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice.

slovakia

left justify in out

 V hlavnom mesta dopoludnia urobili kontrolu na známom trhovisku na Miletičovej ulici. Popoludní pokračujú v reštauráciách a stánkoch s občerstvením. Od skorého rána je v teréne 25 kontrolných skupín. Do kontrolnej akcie sa zapojilo 65 colníkov, ktorí absolvujú viac než 50 kontrol. „Cieľom takýchto kontrol je okrem dodržiavania zákona aj ochrana zákazníka. Najčastejším porušením je nezaevidovanie tržby v pokladni, čo v praxi znamená, že predajca daň, ktorú mal odviesť, si ponechal, a teda mal dvojnásobný zisk na úkor zákazníka,“ uviedla hovorkyňa Colného úradu Bratislava Katarína Tehlárová.


Druhým najčastejší prehrešok, ktoré dnes počas kontrol zistili, bolo neodovzdávanie bločkov zákazníkom, aj keď tržby boli zaevidované. Blok, ktorý kupujúcemu vydá predávajúci, musí obsahovať číslo bloku, DPK (daňový kód pokladne) a logo MF. 

 

Na kontrolnej akcie sa zúčastnili aj zamestnanci Colného úradu Trnava a Nitra. Kontroly budú pokračovať v priebehu celého leta, a to na celom území Slovenska. Kontrolóri sa zamerajú napríklad na trhy, ale aj na hudobné festivaly. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies