Čo všetko dokáže Cola?

NETKY.SK • 2 December 2015, 12:21 • 2 min
Čo všetko dokáže Cola?

BRATISLAVA - Názory na tento svetovo obľúbený nápoj sú všelijaké. Jedny mu dávajú za vinu nadváhu, iní pokazené zuby. Ďalší zase tvrdia, že lieči boľavý žalúdok. Nech je to ako chce, v domácnosti má široké využitie, ktorému nebudete veriť.

slovakia

left justify in out

Útok na škvrny

Fliačik od krvi, oleje alebo červeného vína? Kto sa túto katastrofu niekedy snažil odstrániť, vie, že to je o nervy. Tiež vás straší taká "ozdoba" na obľúbenom kúsku oblečenia? Predražené čističe v reklamách síce sľubujú kde čo, ale vo finále skutok utiekol. To radšej siahnite do chladničky.

Ako to funguje? Otvorte čarovnú fľaštičku a trochu coly nalejte na špinavú pohromu. Nechajte chvíľku pôsobiť a vyperte bežným spôsobom. Bod navyše? Poradí si tiež so zápachom, ktorého sa ťažko zbavuje. Zatuchnuté utierky, pot alebo dokonca rybina budú minulosťou.

 

Lesklé vlasy

Farbíte sa už roky a vlasy dostávajú poriadne zabrať? Aj keď sa hovorí, ako sú novodobé farby šetrné, boh vie, kde je pravda. Pravú vzpruhu im doprajete s touto tmavou tekutinou plnou cukru. Ak sa vám vráti dieťa zo škôlky so žuvačkou zamotanou vo vlasoch, aj s tým si poradí raz dva.

Ako to funguje? Jednoduchá a rýchla aplikácia. Nahnúť sa nad umývadlo a vlasy poriadne osprchovať colou. Nechať preschnúť či vyfénovať? Záleží na vás. Nasleduje prirodzený vzhľad a lesk až za roh. Zdá sa vám to ako nezmysel? Video vás presvedčí o opaku...

Účinné upratovanie

Na trhu je toľko upratovacích prostriedkov. Kto by to chcel všetko skladovať? Nikto a práve preto vám trochu uľavíme. Na záchodovú misu a leštenie kúpeľňových a kuchynských batérií výborne poslúži práve cola. Ničí baktérie a kohútiky budú krásne čisté a žiarivé.

Ako to funguje? Žiadna zložitá procedúra. Kúsok handričky ľahko namočiť a doumývať sa ku chcenému výsledku. V prípade toalety jednoducho otočiť hore dnom a je postarané.

 

Pomoc proti bolesti

V dobách dávno minulých sa cola predávala iba v lekárňach. A moc dobre sa vedelo, prečo. Je to skvelý liek na nepríjemnú zápchu. Jediná podmienka? Musí byť naozaj sladená cukrom, žiadna light náhrada. A zároveň by mala byť dôkladne vychladená. Nutné dodať, že je to tiež skvelý bojovník proti otravnému čkaniu, ktoré prichádza zásadne vo chvíľach, keď sa to najmenej hodí. Ostatne, pozrite sa na video. 

Ako to funguje? Absolútne žiadna veda. Vypiť do dna na problémy s tráviacim traktom. Proti štikútaniu je potrebné nápoj veľa vychladiť a pár minút kloktať.

 

Zabijak škodcov všetkého druhu

Je jasné, že túto možnosť práve teraz ťažko využijete, ale až príde čas, spomeňte si na to. Indickí farmári nedajú na hubenie nepriateľov úrody týmto spôsobom dopustiť. Proti cukru a obsiahnutej chémii nemajú škodci žiadnu šancu.

Ako to funguje? Ak vám slimáci každoročne vyhlasujú vojnu, na noc do záhona položte misku s trochou coly a na fronte bude razom pokoj.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies