Čo všetko by ste si mali preveriť pri kúpe vozidla?

NETKY.SK • 13 Apríl 2022, 13:23 • 2 min
Čo všetko by ste si mali preveriť pri kúpe vozidla?

Preverenie vozidla je nevyhnutný proces pred samotnou kúpou. Keď kupujete ojazdené auto, nepoznáte jeho stav ani históriu a spoliehať sa na slová predávajúceho sa nie vždy vypláca. Otázne tiež je, či sa ojazdené vozidlo, ktoré si chcete kúpiť, nestalo predmetom ťarchy.

slovakia

left justify in out

Na čo si dať pred kúpou pozor?

 

Technický stav vozidla

 

Pre posúdenie technického stavu je dobré mať so sebou mechanika alebo človeka, ktorý autám rozumie. Nikam sa neponáhľajte, auto si dobre poobzerajte zvnútra aj zvonka a venujte pozornosť detailom.

 

Skontrolujte či všetky časti sedia tak, ako majú, či má lak všade rovnakú farbu a či nenájdete stopy po opravách, o ktorých vás neinformovali. Z pohľadu ďalšej investície je dôležitý aj stav pneumatík a diskov. Jednoducho skontrolujte všetko, čo môžete!

 

img

 

Overenie cez CarAudit

 

Na Carvago môžete využiť službu CarAudit, vďaka ktorej preverí vami vybrané auto kvalifikovaný mechanik. Aby ste sa mohli rozhodnúť na základe relevantných informácií, z kontroly dostanete správu o technickom stave auta, a to vrátane fotodokumentácie.

 

Carvago vám dá aj svoje odporúčanie, konečné rozhodnutie bude už, samozrejme, na vás. Takáto služba vám môže ušetriť dosť času aj vybavovačiek. Je to rýchla a spoľahlivá cesta pre profesionálne preverenie vozidla.

 

Testovacia jazda

 

Máte auto preverené? Bez testovacej jazdy sa neodporúča kupovať žiadne vozidlo. Na aute sa prevezte a pozorne počúvajte, či niečo neklepe, neškrípe, nevibruje a podobne. Pozornosť venujte aj budíkom, najmä teplomeru, aby ste zistili, či nepríde k prehrievaniu. Tiež si všímajte kontrolky, ktoré tiež môžu veľa povedať.

 

img

 

Počas jazdy si otestujte aj funkčnosť a účinnosť bŕzd a všímajte si, či auto pri brzdení alebo aj počas jazdy neťahá do strany. Určite si vyskúšajte aj to, či je v prípade automatu rozjazd plynulý a v prípade manuálu sledujte aj záber spojky. Aj krátka jazda na parkovisku vám môže veľa napovedať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies