Objednávateľ vraždy Jána Kuciaka mal blízky vzťah s Dušanom Kováčikom

NETKY.SK • 7 Júl 2021, 19:42 • 2 min
Objednávateľ vraždy Jána Kuciaka mal blízky vzťah s Dušanom Kováčikom

PEZINOK - Ľubomír Kudlička, prezývaný Kudla, ktorý je právoplatne odsúdený na 25 rokov za objednávku vraždy a tiež je stíhaný v rámci aktivít zločineckej skupiny takáčovcov, považoval bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. za blízkeho priateľa.

slovakia

left justify in out

Vo výpovedi na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku to dnes uviedol bývalý člen skupiny takáčovcov Matej Zeman. Podľa neho Kudlička oceňoval, že Dušan K. vedel vybaviť rôzne záležitosti a zabezpečiť potrebné informácie. Obžalovaný Dušan K. sa v reakcii na toto tvrdenie zasmial.

 

img


"Opisoval, že majú dobré vzťahy, dobré dohody," uviedol svedok. Zároveň opísal, ako skupina po vzatí svojho šéfa Kudličku do väzby v roku 2017 zariaďovala jeho prepustenie.

 

Kontaktom skupiny na Dušana K. bola osoba menom Viliam Ružička. Ten podľa svedka pri spoločnom stretnutí skonštatoval, že "Dušan má všetko pod kontrolou" a pracuje na prepustení Kudličku. Samotný Dušan K. podľa Zemana na ich stretnutí uviedol, že pri Kudličkovi je potrebná trpezlivosť a že nové dôkazy proti nemu nie sú.

Neskôr sa podľa svedka pri prepustení angažoval aj bývalý šéf Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovít M. Pôvodne dohodnutá odmena pre Dušana K. mala byť podľa svedka 30 000 eur, neskôr podľa neho celá vec vyšla na 100 000 eur, ktoré boli vyplatené viacerým osobám.

 

img

 

Kudličku nakoniec prepustili, keď prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry nepodala sťažnosť voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu o prepustení Kudličku na kauciu. Podľa obžaloby toto zariadil práve Dušan K.

 

Výpoveď Ružičku
Po približne päťhodinovej výpovedi svedka Zemana pred súdom vypovedal aj spomenutý Viliam Ružička. Uviedol však, že o skutkoch uvedených v obžalobe nič nevie. S Dušanom K. sa podľa vlastných slov stretával príležitostne na hokeji v Trenčíne. Z hokeja poznal aj Ľubomíra Kudličku, s ktorým sa stretával vo VIP priestoroch na Slovane Bratislava. Poprel však, že by pre Kudličku niečo vybavoval.

 

"My sme sa len stretli a pozdravili, opýtali, ako sa máme, to bolo všetko," povedal. Dodal, že nemal vedomosť, kto vlastne Ľubomír Kudlička je.

Dušan K. čelí obžalobe pre viaceré skutky. Stíhaný je väzobne.

 

AKTUALIZOVANÉ: Dušan Kováčik odmietol dohodu o vine a treste. Cíti sa nevinný!

 

Pojednávanie v tejto trestnej veci pokračuje vo štvrtok 8. júla.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona