Čo sa najviac zo všetkého odráža na starnutí žien?

NETKY.SK • 23 Október 2023, 09:00 • 2 min
Čo sa najviac zo všetkého odráža na starnutí žien?

Vedci skúmajú mechanizmus starnutia už dlhšiu dobu.

slovakia

left justify in out

Nedávne výskumy obyvateliek najrôznejších krajín upozornili na to, čo konkrétne prispieva k ich omladeniu či starnutiu. Podľa výsledkov týchto výskumov závisí proces starnutia z päťdesiatich percent na genetických predpokladoch; ani vplyv ďalších faktorov nie je bezvýznamný. Výskumov sa zúčastnilo okolo 600 žien z Veľkej Británie, Španielska a Číny vo veku od 30 do 75 rokov. Voľba krajín nebola náhodná, ale vychádzala zo skutočnosti, že proces starnutia pleti sa môže líšiť aj na základe príslušností ženy ku konkrétnej etnickej skupine a oblasti. Preto sa vedci snažili objasniť faktory rýchlosti starnutia žien čo najobjektívnejšie aj s ohľadom na túto skutočnosť. Pre potreby zistenia, čím všetkým je proces starnutia žien ovplyvnený, bol behom výskumu u sledovaných žien pozorovaný ich celkový vonkajší vzhľad, stav pokožky a vlasov. Vedci tiež zisťovali zvyky a životný štýl. Výsledok potvrdil to, že schopnosť žien udržať si po dlhú dobu mladistvý vzhľad je z väčšej časti ovplyvnené genetickými faktormi, ale významný vplyv má samozrejme i spôsob života. Podľa záveru výskumu závisí stav pleti u žien z 50% na genetike a z 33% na spôsobe života. Po niekoľko pokusoch vedcov ohromilo, ako niektoré formy závislosti ovplyvňujú proces starnutia pleti a vonkajší vzhľad ženy.

Preukázalo sa, že starnutie žien ovplyvňuje predovšetkým:
– fajčenie
– alkohol
– slnečné lúče
– časté navštevovanie solária
– diéty
Podľa výsledkov výskumu ženy, ktoré viedli zdravý životný štýl, vyzerali omnoho mladšie než podľa ich veku — rozdiel dosahoval až 10 rokov medzi skutočným vekom a vonkajším vzhľadom! Proste zlozvyky ako fajčenie a závislosť na alkohole k starnutiu žien veľmi silno prispievajú. Okrem toho je alkohol škodlivý pre organizmus ako celok, teda nie iba pre pleť. Genetický faktor nemôžeme ovplyvniť, ale možnosť viesť zdravý spôsob života je plne v našich rukách. A ako preukázal výskum, zdravý životný štýl ovplyvňuje našu priťažlivosť naozaj významne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies