Členku Pussy Riot preložili po hladovke na väzenskú ošetrovňu

NETKY.SK • 28 September 2013, 06:22 • 2 min
Členku Pussy Riot preložili po hladovke na väzenskú ošetrovňu

MOSKVA - Uväznenú členku punkovej skupiny Pussy Riot Nadeždu Tolokonnikovovú presunuli v piatok do väzenskej ošetrovne potom, čo sa jej zdravotný stav po piatich dňoch hladovky zhoršil.

slovakia

left justify in out

Hudobníčka začala hladovku v pondelok na protest proti "otrockým podmienkam" vo väzenskom pracovnom tábore v Mordovskej republike, známej v minulosti sieťou sovietskych gulagov. Podľa mimovládnej umeleckej skupiny Vojna, väzenský lekár popísal jej stav ako "hrozný". Tolokonnikovovú presunuli na ošetrovňu z izolačnej cely, kam ju umiestnili v utorok "pre jej vlastnú ochranu". Vedenie väznice jej presun na "odporúčanie lekára" potvrdilo. Tolokonnikovová predtým väzenskú stráž obvinila, že jej odopreli pitnú vodu, čo však väznica odmietla. Tvrdí, že jej len studenú vodu nahradili prevarenou. Tolokonnikovová, matka malej dcérky, si odpykáva v pracovnom tábore dvojročný trest za zaspievanie protestnej modlitby v pravoslávnom chráme v Moskve.

Vo februári 2012 členky pankovej skupiny Pussy Riot vnikli do pravoslávnej katedrály v centre Moskvy a zaspievali "modlitbu" proti vtedajšiemu premiérovi a dnešnému prezidentovi Ruska Vladimirovi Putinovi a jeho spojeniu s ruskou pravoslávnou cirkvou. Mariu Aljochinovú a Tolokonnikovovú poslali do pracovných táborov a tridsaťročnú Jekaterinu Samucevičovú súd prepustil na podmienku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies