Blízko slovenských hraníc zadržali agenta FSB, ktorý plánoval atentát na Zelenského

NETKY.SK • 22 Marec 2022, 15:15 • 2 min
Blízko slovenských hraníc zadržali agenta FSB, ktorý plánoval atentát na Zelenského

UŽHOROD - Nešlo o prvý pokus zlikvidovať ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, všetky boli doteraz zmarené.

slovakia

left justify in out

V ukrajinskom meste Užhorod zadržali agenta ruskej Federálnej bezpečnostnej služby. Jeho úlohou malo byť zorganizovanie sabotážnej skupiny a naplánovaťl útoky v Kyjeve, a to aj proti prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému. Informovala o tom agentúra Unian.

 

Muža zadržali dôstojníci ukrajinskej vojenskej kontrarozviedky. Do Kyjeva sa mala dostať sabotážna skupina vytvorená agentom Federálnej bezpečnostnej služby, ktorá sa vydávala za jednotku územnej obrany. ​Cieľom bol útok na Zelenského a ďalšie plánované útoky vo vládnej štvrti, informoval tiež Unian. Fotografie zo zadržania zverejnila agentúra v pondelok večer na Telegrame.

 

 

Ako predtým informovala Ukrajinska Pravda, v nedeľu dorazila na Ukrajinu ďalšia skupina žoldnierov z Vagnerovej skupiny podporovanej Putinovým režimom. Ich hlavným cieľom má byť likvidácia najvyššieho vojenského a politického vedenia Ukrajiny.

 

img

 

Podľa spravodajských informácií operáciu nariadil samotný ruský prezident Vladimir Putin. Ukrajinská pravda pripomína, že všetky podobné pokusy doteraz zlyhali a ukrajinská rozviedka v predstihu konala a urobila všetko pre to, aby útokom zabránila.

 

Zelenskyj na začiatku marca prežil najmenej tri pokusy o atentát, písal o tom britský denník The Times. Zabiť sa ho údajne pokúšali žoldnieri z ruskej Vagnerovej skupiny a príslušníci špeciálnych jednotiek z Čečenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona