David Key a Gipsy Čave roztancovali rómsku osadu

NETKY.SK • 13 December 2021, 14:43 • 2 min
David Key a Gipsy Čave roztancovali rómsku osadu

Slovenský spevák David Key neostal nič dĺžny svojej hudobnej povesti a rozhodol sa, že koniec roka ukončí poriadne temperamentným singlom. Ak práve nemáte náladu, pesnička Tancuj vám ju určite vylepší.

slovakia

left justify in out

Na spoluprácu si tentoraz pozval dvojicu kamarátov z rómskej skupiny Gipsy Čave.

 

img

 

„Nápad na spoločnú pesničku vznikol spontánne, keď sme sa stretli v šatni po jednom z vystúpení. S Aďom Kotlárom a Ľubom Kmeťom sme si krátili čas muzicírovaním, až prišlo na pesničku Jali Dali, ktorú naspievala maďarská speváčka Nótár Mary. Dávno som nepočul nič také chytľavé, tak som chalanom navrhol, aby sme ju prerobili do slovenčiny. Keď som neskôr doma písal text, napadlo mi, že oni by svoju časť mohli spievať rómsky,“ prezrádza David Key okolnosti vzniku nového hitu, ktorý nazval Tancuj.

 

Mohlo by vás zaujímať: Vydanie videoklipu k titulnej pieseni pre film Šťastný nový rok 2: Dobro došli

 

„Keď som mal pieseň hotovú, zdala sa mi málo štipľavá. Chcel som poriadny rómsky  temperament. V tomto smere mi veľmi pomohol Stylo zo skupiny Mafia Corner, ktorý ju fantasticky zaranžoval,“ pochvaľuje si Key.

 

img

 

Na skladbu už stihli nahrať aj videoklip. „V čase lockdownu sme mali pri výbere lokácie veľmi obmedzené možnosti. S kameramanom Milošom Jurigom sme sa napokon vybrali do rómskej osady v Novom meste nad Váhom. A dobre sme spravili. Nemali sme žiadny špeciálny scenár, len sme sa chceli s ´romákmi´zabaviť, zatancovať si a spontánne nahrávať. Myslím, že na videu sa nám skvelú atmosféru, ktorú sme tam zažili, podarilo zachytiť,“ prezrádza ďalej.

 

 

 

O úspechu svedčí aj to, že už počas prvého dňa od zverejnenia skladby Tancuj na  serveri Youtube, zaznamenali takmer 30 000 zhliadnutí.

 

„To nás všetkých nesmierne potešilo. Predovšetkým sme chceli ľudí roztancovať a spraviť im v tejto neľahkej dobe dobrú náladu a odpútať ich od starostí, ktoré nás všetkých v súčasnosti sužujú,“ povedal Key na záver aj za spolupracovníkov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies