CL: Slovan do zimnej prípravy s 39 hráčmi, Vittek na jar v belasom

NETKY.SK • 9 Január 2014, 12:16 • 2 min
CL: Slovan do zimnej prípravy s 39 hráčmi, Vittek na jar v belasom

BRATISLAVA - Slovenský futbalový kanonier Róbert Vittek bude aj v jarnej časti Corgoň ligy 2013/2014 pôsobiť v drese bratislavského Slovana.

slovakia

left justify in out

Pred štvrtkovým štartom zimnej prípravy, do ktorej sa "belasým" prihlásilo 39 hráčov, to uviedli funkcionári úradujúceho majstra.  

Slovanisti majú prípravu rozdelenú na tri časti. Najskôr začnú v domácich podmienkach, potom absolvujú kondičné sústredenie na Štrbskom Plese a na záver odohrajú tri zápasy v lepších podmienkach na hernom sústredení v Turecku. 

"Žiadny nový hráč zatiaľ neprišiel. Pozvali sme si všetkých hráčov z hosťovaní, aby ich tréner aspoň spoznal a mohol ich zmapovať. Do odchodu na sústredenie do Tatier, teda do 18. januára sa káder zúži na 26 hráčov. Potom by sme ho v prípade požiadavky trénera ešte posilnili," povedal generálny riaditeľ belasých Petr Kašpar, ktorého doplnil tréner Jozef Valovič: "Máme veľmi široký káder. Posťahovali sme hráčov, ktorí boli na hosťovaní a hrali Corgoň ligu v Nitre alebo Dunajskej Strede. Myslím, že tých 39 hráčov treba preveriť všetkých, pričom v priebehu jedného týždňa by sme to vyselektovali. Takže momentálne začíname s tým, čo máme."

Do jarnej odvety vstúpia slovanisti aj s reprezentačným kanonierom Vittekom. "Všetci vieme, že Robo bol dlhodobo zranený. Nastúpil počas jesennej časti ligy a bol obrovským prínosom pre kabínu. Svojím prístupom v tréningu i samotných zápasov potvrdil, že patrí k špičke nielen v Slovane, ale celej slovenskej ligy. Sme veľmi radi, že jarnú časť odohrá ešte u nás," prezradil Valovič. Fakt, že Vittek má dvere do zahraničia otvorené potvrdil aj Kašpar: "Robo má s nami platnú zmluvu. Máme tam nejakú internú dohodu. On sám potrebuje absolvovať kvalitnú zimnú prípravu a dobre odštartovať jar. Potom, ak bude mať adekvátnu ponuku, tak si k tomu sadneme. Počas zimnej prestávky klub oficiálnu ponuku na jeho prestup zatiaľ nedostal."

Úradujúci šampión zimuje na čele Corgoň ligy so šesťbodovým náskokom pred AS Trenčín. A práve futbalisti zo Sihoti budú podľa stredopoliara Slovana Juraja Halenára vyvíjať na "belasých" najväčší tlak. "Naším najväčším prenasledovateľom bude na jar zrejme Trenčín, ktorý stráca z druhého miesta šesť bodov. Je to pre nás nepríjemný súper, prehrali sme s ním 2:4 a 0:3, takže im máme, čo vracať. Dôležité však bolo, že po tej prehre 0:3 sme sa vzchopili a potvrdili, že sme kvalitné mužstvo, keď sme vyhrali v Ružomberku aj v Zlatých Moravciach," povedal Juraj Halenár, ktorý sa stal na Nový rok otcom syna Nicolasa. "Je to úžasný a fantastický pocit. V médiách sa objavila správa, že Nicolas bol prvým chlapcom narodeným v Bratislave na Nový rok, ale v skutočnosti bol prvý dieťaťom. Lenže rodili sme v súkromnom sektore a väčšinou sa to dáva tým štátnym pôrodniciam. Pravda je taká, že bol prvé dieťa Bratislave. Prichádza príprava a ja verím, že sa mi podarí skĺbiť rodinné povinnosti s tými profesionálnymi. Dúfam, že ľudí potešíme na jar peknou hrou a získame národný pohár aj titul."

Halenár má však pred jarnou časťou sezóny ešte ďalšiu motiváciu. Na konte má totiž 118 ligových gólov a na najlepšieho kanoniera v historickej tabuľke slovenských strelcov Róberta Semeníka stráca už  len dva presné zásahy. "Existuje šanca, že by som predbehol Róberta Semeníka, takže sa budem snažiť aj o toto. Dúfam, že nebudem taký drevený a dám tri góly na jar a pomôžem tímu. Prvoradé sú však ambície nášho klubu. Očakávania ľudí sú vždy veľké, tak to v Slovane bolo aj bude. Vieme, že na nás bude vyvíjaný veľký tlak, ale je to všetko v našich hlavách a nohách. Tieto dva mesiace máme na to, aby sme sa dobre pripravili. Zimná príprava je náročná, ale futbalisti z nej žijú v podstate celú sezónu," poznamenal Halenár.

Káder Slovana Bratislava v zimnej príprave:

Brankári: Dušan Perniš, Martin Poliaček, Matúš Putnocký

Obrancovia: Ján Bajza, Mamadou Bagayoko, Erik Čikoš, Nicolas Gorosito, Patrik Gregora, Dávid Hudák, Miloš Josimov, Kristián Kolčák, Filip Molnár, Branislav Niňaj, Michaľ Sipľak, Martin Vrablec 

Stredopoliari: Radoslav Augustín, Tomáš Bagi, Adrián Čermák, Lukáš Gašparovič, Erik Grendel, Juraj Halenár, Martin Jackuliak, Matej Jakúbek, Jiří Kladrubský, Karol Mészáros, Viktor Miklós, Marko Milinkovič, Patrik Sabo, Seydouba Soumah, Boris Turčák, Róbert Vaniš, Igor Žofčák, 

Útočníci: Pavel Fořt, Filip Hlohovský, Lukáš Hutta, Róbert Matejka, Lester Peltier, Ákos Szarka, Róbert Vittek
      
Príchody: Dušan Perniš, Tomáš Bagi, Adrián Čermák, Boris Turčák (všetci návrat z hosťovania v Nitre), Dávid Hudák, Ákos Szarka a Martin Jackuliak (všetci návrat z hosťovania v Dunajskej Strede), Filip Molnár a Radoslav Augustín (obaja návrat z hosťovania v Senci), Patrik Gregora (návrat z hosťovania v Dunajskej Lužnej), Patrik Sabo a Róbert Vaniš (obaja návrat z hosťovania v Zlatých Moravcoch).   

Program prípravných zápasov Slovana Bratislava:
17. januára: Slovan Bratislava - 1. FC Slovácko (14.00 h, Pasienky)
18. januára: Tatran Liptovský Mikuláš - Slovan Bratislava (13.30 h, Liptovský Mikuláš)
22. januára: Tatran Prešov - Slovan Bratislava (14.00 h, Poprad)
22. januára: FK Poprad - Slovan Bratislava (15.45 h, Poprad)
24. januára: MFK Dolný Kubín - Slovan Bratislava (10.30 h)
31. januára: Slovan Bratislava - Vysočina Jihlava (14.00 h)
5. februára: Slovan Bratislava - Fastav Zlín (14.00 h, Pasienky)
11. februára: prípravný zápas v Turecku
14. februára: Slovan Bratislava - Odense BK (v Turecku)
17. februára: Slovan Bratislava - Černomorec Odesa (v Turecku)
21. februára: Slovan Bratislava - SV Mattersburg (v Turecku)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies