CL: Myjava začala prípravu so zmenami v realizačnom tíme i kádri

NETKY.SK • 8 Január 2014, 16:02 • 2 min
CL: Myjava začala prípravu so zmenami v realizačnom tíme i kádri

MYJAVA - Futbalisti Spartaka Myjava začali v stredu zimnú prípravu na jarnú časť súťažného ročníka 2013/2014 už s novým hlavným trénerom Radúzom Dorňákom (na poste šéfa realizačného tímu vystriedal Ladislava Hudeca, pozn.) aj so zmenami v kádri.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatsedemročný nový kormidelník "kopaničiarov" (nar. 1. marca 1956) trénoval naposledy v Spartaku dorast, takže neprichádza do neznámeho prostredia. Predtým pracoval aj v Trenčíne či Nemšovej. "V myjavskom klube pôsobím už poldruha roka, poznám podmienky, spôsob práce, hry i väčšinu hráčov. Nad akceptovaním ponuky som ani dlho nerozmýšľal," uviedol Radúz Dorňák. Jeho prvým asistentom bude bývalý lodivod SR "21", Dubnice, Trnavy i Žiliny Ľuboš Nosický, ktorý v tejto sezóne po 7. kole predčasne skončil v AS Trenčín. "Ďalšími asistentmi sú aj Peter Ďuriš a Peter Vavák, vedúcim mužstva zostal Ľuboš Zverec," doplnil pre agentúru SITA informácie o realizačnom tíme mediálny manažér Spartaka Myjava Marek Hrin.

Na stredajšom úvodnom zraze bolo 27 hráčov, z toho päť brankárov. Tí absolvovali aj prvý tréning na umelej tráve. "Dovedna sa bude pripravovať 29 futbalistov. Pre študijné povinnosti teraz chýbal Andrej Urban z Dubnice, ktorý príde na skúšku, prítomný nebol ani brankár Sládeček. Okrem neho nastúpi do našej prípravy aj ďalšia pätica hráčov z novembrového a decembrového domáceho kempu Černák, L. Bruško, Kubica, Kováč a Jorík," poznamenal ďalej M. Hrin. Podľa jeho slov okrem A. Urbana prišiel na "próbu" aj obranca Michal Čerňan, ktorý pôsobil aj v Sparte Praha a Senci. Najväčšími posilami by mali byť brankár Tomáš Belic a obranca Lukáš Beňo z corgoňligovej Dunajskej Stredy, na prestup angažovali duo z druholigovej Dubnice nad Váhom Frederik Bílovský a Roland Šmahajčík. "Na hosťovanie príde z pražskej Slavie náš odchovanec Denis Duga, po zraneniach sa do prípravy zatiaľ individuálne zapojili Peter Kumančík a Marek Jastráb," skonštatoval mediálny manažér Spartaka.

Myjavský dres naopak už neoblečú brankár Matej Székely, ďalej Peter Kuračka, Lukáš Pelegríni, Filip Lukšík, Milan Ferenčík či Miroslav Duga. Generálny manažér Spartaka Myjava Peter Halabrín už dávnejšie vylúčil, že za spomenutými výraznými zmenami v realizačnom tíme či kádri sú finančné problémy klubu. "Vysporiadané máme všetky záväzky voči bývalým aj súčasným hráčom i trénerom," zdôraznil Peter Halabrín.

Tímu Myjavy patrí po jesenných 19 odohraných kolách tohto corgoňligového ročníka patrí v tabuľke 5. pozícia s 30 bodmi. "Už sme boli aj na prvom mieste v tabuľke, teraz sme na piatom. V tejto chvíli pre nás nie je rozhodujúce žiadne umiestnenie. Novým trénerom chceme dopriať štrnásť zápasov na jar, aby mužstvo dôkladne pripravili na novú sezónu 2014/2015. Cieľ, ktorý má tím pred sebou, však zostáva tradičný - 6. miesto." Filozofiu v Spartaku nemenia. "Iba sa chceme vrátiť k tomu, čo sme iniciovali pri vstupe do Corgoň ligy, teda návrat k práci s myjavskými hráčmi," dodal Peter Halabrín.

V zimnej príprave odohrajú futbalisti Myjavy spolu 11 duelov. Vo februári absolvujú zverenci trénera Radúza Dorňáka 10-dňové herné sústredenie v tureckej Antalyi, súpermi "kopaničiarov" budú ruský prvoligový tím Kubaň Krasnodar, ukrajinský Iličivec Mariupoľ a rakúsky FC Liefering. "Tento pobyt v Turecku zameriame najmä na zladenie optimálnej formy mužstva a kreovanie základnej zostavy," dodal nový kouč myjavského tímu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies