CL: Košice remizovali s Ružomberkom 2:2, DAC prehral s Trnavou 1:4

NETKY.SK • 18 September 2013, 08:15 • 2 min
CL: Košice remizovali s Ružomberkom 2:2, DAC prehral s Trnavou 1:4

KOŠICE - Na ťažkom teréne, spôsobenom vytrvalým pršaním, začali v košickom Čermeli lepšie domáci. Už v 2. minúte sa totiž Duda po individuálnej akcii presadil strelou k ľavej žrdi Nikoličovej brány - 1:0.

slovakia

left justify in out

Obidve družstvá sa napriek nepriazni počasia pokúšali o kombinačnú hru, ale ďalšia príležitosť prišla až v 17. minúte. Hosťujúci Almaský strelou spoza šestnástky našiel iba náruč pozorného košického brankára. O tri minúty neskôr sa na opačnej strane dostával do samostatného úniku Oumar Diaby, hosťujúci gólman ho pred šestnástkou nedovolene zastavil a hlavný rozhodca vytiahol červenú kartu. Domáci hráči mohli pridať druhý gól v 27. minúte, Sekulič však zvnútra šestnástky neprekonal Lešňovského. Vyrovnávajúci gól mal v 31. minúte na kopačke kapitán Ružomberka Ďubek, z priameho kopu trafil iba spojnicu Tofiloského brány. V závere prvého polčasu sa po centri z ľavej strany pred Lešňovským nepresadil hlavou domáci Oumar Diaby.

Upršané počasie neutíchlo ani v druhom dejstve a šance sa rodili veľmi ťažko. V 55. minúte bol blízko ku gólu Duda, ružomberský gólman predviedol dobrý zákrok. Následná dorážka Pačindu minula priestor brány. Na opačnej strane sa o dve minúty neskôr lopta dostala až k voľnému Lačnému a ten sa z piatich metrov nepomýlil - 1:1. Žlto-modrí napriek početnej výhode pôsobili bezradným dojmom a smerom dopredu sa dostávali iba sporadicky. V 73. minúte ale z pravej strany poslal prízemný center do šestnástky hostí Viazanko a nabiehajúci Haskič ho tečoval za Lešňovského Chrbát. O necelú minútu neskôr si Hovančík "vypýtal" druhú žltú kartu a opustil ihrisko. Hneď v 75. minúte nepochopiteľne trafil z bezprostrednej blízkosti iba žrď domácej brány Zreľák. V nadstavenom čase však zabezpečil hosťom deľbu bodov Tawamba - 2:2.

MFK Košice - MFK Ružomberok 2:2 (1:0)

Góly: 2. Duda, 73. Haskič - 57. Lačný, 90.+3 Tawamba. Rozhodoval: Jaška, ŽK: Kavka, Duda, Sekulič, O. Diaby, Haskič - Ďubek, Zreľák, ČK: Hovančík - Nikolič, 1220 divákov

Zostavy a striedania:

MFK Košice: Tofiloski - Ostojič, Kavka, Hovančík, Sekulič - Bukata, Šinglár (62. Dordevič) - Viazanko, Duda, Pačinda (80. Urban) - O. Diaby (56. Haskič)

MFK Ružomberok: Nikolič - Nosek, Práznovský (61. Nagy), Greššák, Maslo (81. Serečin) - Zošák - Zreľák, Tawamba, Ďubek, Almaský (23. Lešňovský) - Lačný

Hlasy po zápase:

Jaroslav Galko, tréner Košíc: "Nemohli sme si želať lepší vstup do stretnutia. Hostia ukázali, že majú silný stred poľa. Od 20. minúty sme hrali o jedného muža viac, ale nevyužili sme šance, najmä Diabyho v závere polčasu. V druhom dejstve sme znova zahodili príležitosti a inkasovali vyrovnávajúci gól. Otriasli sme sa a išli do vedenia 2:1. V úplnom závere sme dostali vyrovnávajúci zásah, je to na šľak trafenie."

FK DAC Dunajská Streda - Spartak Trnava 1:4 (0:1)

Dunajská Streda 17. septembra (TASR) - Na dažďom poznačenom trávniku začali aktívnejšie kombinačne vyspelejší hostia. V 11. minúte sa mohli ujať vedenia, ale prízemná strela Štepanovského sa odrazila od pravej žrde bránky DAC späť na ihrisko. Domáci odpovedali protiútokom a nevydarenou hlavičkou Matúša a následne aj Majerníka. Gólovú príležitosť nabiehajúceho Hodeka v kĺzačke zmaril Majerník. V 28. minúte hostia udreli. Po pravej strane potiahol loptu Chovanec, v šprinte mu nestačil Da Silva a centrovanú loptu usmernil za chrbát Belica Hodek. Z podobnej situácie v 35. minúte už Hodek nebol úspešný a Sabova pohotová strela minula bránku. 

Po zmene strán zvýšil v 55. minúte na 2:0 pre útočne naladených hostí zo skrumáže Schranz a o dve minúty sa usilovný Hodek gólovo presadil aj po druhý raz. Z protiútoku po faule na Mesanoviča znížil v 60. minúte z pokutového kopu Gašparík. Kontaktný gól mal na svojej ľavačke Mesanovič, nepresadil sa však, aby vzápätí na to po desiatom rohovom kope hostí hlavou zvýšil vedenie striedajúci Poznár. Minútu pred koncom riadneho hracieho času strela Mesanoviča z priameho kopu obtrela hornú časť brvna trnavskej bránky.

Góly: 60. Gašparík (z 11 m) - 28., 57. Hodek, 55. Schranz, 79. Poznár. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Kwin, Antunovič, Da Silva (všetci DAC), ČK: 86. Antunovič (DAC) po druhej ŽK, 1502 divákov

Zostavy a striedania:

DAC: Belic – Da Silva, Hudák, Peter Majerník, Beňo - Gašparík, Kwin (81. Ben Nasra), Antunovič, Ujlaky - Matúš (46. Mesanovič), Szarka (90. Boya)

Trnava: Filipko – Procházka, Adámik, Marián Tóth, Štepanovský - E. Sabo, Vlasko (80. Augustíni), Chovanec - Kuzma (85. Richnák) - Hodek, Schranz (59. Poznár)

Hlasy po zápase:

Mikuláš Radványi, tréner DAC-u: "Až do inkasovaného prvého gólu sme hrali to, čo sme chceli robiť. Ale v momentálnej situácii nemôžeme hrať otvorený futbal. Kabínu stále kvária známe problémy, hráči čítajú noviny, pozerajú televíziu, nemôžu sa dostať do pohody. Po stretnutiach v Slovenskom pohári a s Nitrou som veril, že v mužstve došlo k obratu, no nestalo sa tak. Musíme ďalej bojovať."

Juraj Jarábek, tréner Spartaka: "Vedeli sme, že Dunajská Streda sa nachádza v zložitom období. Aj preto sme chceli tento zápas dotiahnuť do víťazného konca. Uhrali sme pekný výsledok, ale po inkasovanom góle z pokutového kopu sme na chvíľu znervózneli."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies