Citibank India zakázala nákup kryptomien cez kreditné aj debetné karty

NETKY.SK • 16 Február 2018, 17:00 • 2 min
Citibank India zakázala nákup kryptomien cez kreditné aj debetné karty

NAÍ DILLÍ – Citibank India je ďalšou významnou bankou, ktorá zakázala svojim klientom používať kreditné karty na nákup kryptomien. Indická banka však zašla ešte o krok ďalej, keď tento zákaz rozšírila aj na debetné karty.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na globálne aj lokálne obavy, vrátane upozornenia verejnosti od Reserve Bank of India na potenciálne ekonomické, finančné a právne riziká, ochrany zákazníkov a bezpečnosti súvisiace s obchodovaním s Bitcoinmi, kryptomenami a virtuálnymi menami, sa Citibank India rozhodla nepovoliť používanie svojich kreditných a debetných kariet na nákup alebo obchodovanie s Bitcoinmi, kryptomenami a virtuálnymi menami," uvádza sa v emaili, ktorá banka zaslala svojim klientom.

 

img

 

Citibank India je dcérskou spoločnosťou Citigroup, ktorá je nadnárodnou spoločnosťou pre investičné bankovníctvo a finančné služby. Tá minulý týždeň zakázala všetky nákupy kryptomien cez kreditné karty. Zákaz spoločnosti Citigroup prišiel spolu s rovnakým prístupom bánk J.P. Morgan Chase a Bank of America a rovnaký zákaz následne vydali aj Lloyds Banking Group a Virgin Money.

 

Indická vláda bola nerozhodná a nedokázala zaujať jasný postoj k Bitcoinu a iným kryptomenám. Minister financií síce vo februári 2017 nazval Bitcoin Ponziho schémou, ale indické banky boli pozitívne naklonené technológii blockchain.

 

img

 

V polovici januára mnoho indických bánk pozastavilo alebo zatvorilo účty búrz s kryptomenami, pričom ako dôvod uviedli riziko "pochybných transakcií". Na začiatku februára médiá nesprávne interpretovali vyjadrenia indického ministra financií o úplnom zákaze kryptomien v krajine, čo malo za následok globálny pokles celého trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies