Najväčšia britská banka zakázala nákup kryptomien cez kreditné karty

NETKY.SK • 6 Február 2018, 19:30 • 2 min
Najväčšia britská banka zakázala nákup kryptomien cez kreditné karty

LONDÝN – Najväčšia banka v Spojenom kráľovstve Lloyds Banking Group je prvou v krajine, ktorá zakázala svojim klientom používať kreditné karty na nákup kryptomien.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tento zákaz prichádza v nadväznosti amerických bánk J.P. Morgan Chase, Bank of America a Citigroup, ktoré prišli s rovnakým rozhodnutím o deň skôr.

 

Banka Lloyds, ktorej patria aj banky Halifax, Bank of Scotland a MBNA, zablokuje svojim deviatim miliónom zákazníkom nákup kryptomein cez kreditné karty. Plánuje tak urobiť prostredníctvom online čierneho zoznamu predajcov kryptomien. Klienti banky Lloyds si však stále môcť kúpiť kryptomeny prostredníctvom svojich debetných kariet.

 

img

 

Blokovanie kreditných kariet bolo zavedené po tom, ako Bitcoin (BTC) zaznamenal tento týždeň mimoriadne veľký pokles hodnoty, keď jeho cena klesala niekoľko dní po sebe až pod úroveň 6.000 USD. Banka Lloyds vydala stanovisko, v ktorom sa uvádza, že tento zákaz ochráni zákazníkov pred nahromadením veľkých dlhov na kreditných kartách, ak trh s kryptomenami bude naďalej klesať.

 

 

 

Aktuálne (06.02.2018 14:42) sa Bitcoin obchoduje na úrovni 6.881 dolárov, čo je o 9,9% menej ako pred 24 hodinami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies