Čistý zisk firmy Gazprom Nefť za január až september stúpol

NETKY.SK • 12 November 2014, 11:11 • 2 min
Čistý zisk firmy Gazprom Nefť za január až september stúpol

MOSKVA - Ruská spoločnosť Gazprom Nefť, ktorá patrí plynárenskému gigantu Gazprom, za január až september evidovala medziročné posilnenie čistého zisku o 3,2 %.

slovakia

left justify in out

Rast zisku však brzdil slabší rubeľ. Gazprom Nefť za január až september vykázala zisk 139,5 mld. rubľov (RUB). V treťom štvrťroku bol zisk v sume 51,9 mld. RUB, čiže klesol oproti tretiemu kvartálu vlaňajška, kedy bol v objeme 57,5 mld. RUB.

 

Firma Gazprom Nefť, ktorá je tretím najväčším ruským producentom ropy, uviedla, že oslabenie rubľa zhoršilo jej hospodársky výsledok za január až september o 14,6 mld. RUB. Hlavným dôvodom bolo prehodnotenie úverov v zahraničných menách. Rubeľ od začiatku tohto roka oproti doláru oslabil o takmer 30 %. Čiastočne ho oslabili západné sankcie voči Rusku pre úlohu Moskvy v ukrajinskej kríze. 

 

Gazprom Nefť informovala, že jej ťažba uhľovodíkov, hlavne ropy a kondenzátu zemného plynu, sa v období januára až septembra medziročne zväčšila o 5,7 % na 1,31 mil. barelov denne. V septembri sa Gazprom Nefť dostala na zoznam ruských firiem, ktorých sa týkajú západné sankcie. Toto opatrenie obmedzuje schopnosť spoločnosti získavať financie na západných trhoch. Zároveň to nedovoľuje západným firmám pomáhať spoločnosti Gazprom Nefť pri určitých projektoch, napríklad pri ťažbe bridlicovej ropy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies