Čistý zisk automobilky Hyundai medziročne klesol o 14 %

NETKY.SK • 26 Júl 2018, 10:37 • 2 min
Čistý zisk automobilky Hyundai medziročne klesol o 14 %

SOUL - Čistý zisk juhokórejskej automobilky Hyundai Motor Co. v druhom kvartáli medziročne oslabil o 14 percent v dôsledku sily juhokórejského wonu (KRW) voči doláru.

slovakia

left justify in out

Výrobca áut vo štvrtok informoval, že za apríl až jún dosiahol čistý zisk 701 mld. KRW, pričom v rovnakom období pred rokom bol vo výške 817 mld. KRW. Nenaplnili sa tak očakávania analytikov oslovených v prieskume spoločnosti FactSet, ktorí odhadovali, že bude v sume 897 mld. KRW.

Zisk automobilky Hyundai sa v druhom štvrťroku znížil napriek tomu, že odbyt jej áut posilnil. Za apríl až jún spoločnosť predala 1,2 mil. vozidiel, čo bol v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška rast o 11 percent. Predaj v zahraničí stúpol vďaka novým modelom vozidiel SUV.

Na Slovensku pôsobí sesterská firma automobilky Hyundai, spoločnosť Kia. Závod Kia Motors Slovakia je prvým a jediným výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Závod bol vybudovaný v rokoch 2004 až 2006.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies