Čistky pokračujú, spoločnosť UFC sa rozlúčila s dvomi veteránmi

NETKY.SK • 26 August 2021, 13:29 • 2 min
Čistky pokračujú, spoločnosť UFC sa rozlúčila s dvomi veteránmi

LAS VEGAS – Svet MMA je niekedy neľútostný a svoje o tom vedia aj bojovníci najprestížnejšej organizácie sveta. Prezident UFC Dana White už minulý rok avizoval, že jeho spoločnosť bude vyhľadávať služby tých najlepších a každé zaváhanie zápasníkov bude dôkladne hodnotiť.

slovakia

left justify in out

Verejnosť pôvodne očakávala, že sa UFC rozlúči s nie príliš úspešnými bojovníkmi, ktorí si budú musieť hľadať nové pôsobisko. Vedenie sa následne rozhodlo prepustiť aj niekoľko veteránov s drahými zmluvami, napríklad Andersona Silvu či Yoela Romera. Dôvodom bol okrem pandémie aj fakt, že organizácia mala najväčšiu súpisku aktívnych fighterov v histórii a chcela sa zamerať na mladé, perspektívne talenty.

 

 

Vo februári tohto roka sa uskutočnila prvá vlna prepúšťaní, počas ktorej z UFC odišlo deväť neúspešných bojovníkov, napríklad Alex Chambers, Bojan Mihajlovic, Syuri Kondo či Aleksandra Albu. O mesiac neskôr dostal padáka bývalý šampión v ťažkej váhe Junior dos Santos, rovnako ako legendárny Alistair Overeem. Apríl priniesol koniec Tyrona Woodleyho, ktorý bude už o niekoľko dní boxovať proti youtuberovi Jakeovi Paulovi.

 

Nasledovať ich bude aj stálica bantamovej divízie Jimmie Rivera. Tridsaťdvaročný bojovník má za sebou pôsobenie v Bellatore MMA a v UFC bojoval od roku 2015, keď v 1. kole knokautoval Marcusa Brimageho a tri roky nepoznal premožiteľa. V posledných zápasoch sa mu však príliš nedarilo a triumfoval len v dvoch zo šiestich duelov.

 

 

Definitívny je aj koniec Brazílčana Demiana Maiu, ktorý v spoločnosti zápasil od roku 2007. Rodák zo São Paula sa od štyroch rokov venoval džudu, neskôr presedlal na karate, najväčšie úspechy však dosiahol v brazílskom jiu-jitsu a pýšiť sa môže čiernym pásom 5. stupňa. V UFC najskôr pôsobil v strednej váhe, neskôr presedlal do velterovej kategórie a v MMA zaknihoval 28 výhier a 11 prehier. Zaujímavosťou je, že aj napriek obrovskému talentu nikdy nezískal v tejto organizácii titul. Najbližšie k nemu bol v roku 2010, keď nestačil na šampióna Andersona Silvu v zápase o titul strednej váhy, ako aj o sedem rokov neskôr. Vtedy ťahal za kratší koniec v súboji s Tyronom Woodleym v zápase o titul vo velterovej váhe.

 

 

Maia naposledy zvíťazil nad Benom Askrenom v októbri 2019 a podal dobrý výkon, ktorý mu vyniesol ocenenie za zápas večera. V marci 2020 ho však už v prvom kole pokoril Gilbert Burns a jeho posledný duel s Belalom Muhammadom, ktorý sa uskutočnil na podujatí UFC 263, takisto skončil prehrou. Na pozápasovej tlačovke hovoril o jeho konci aj Dana White, fanúšikovia však dúfali, že veterán dostane ešte jednu šancu. Napokon sa jeho kariéra v UFC definitívne skončila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies