Čišovského góly ťahajú Plzeň, Vrba: Messi ho bude ťažko dobiehať

NETKY.SK • 21 August 2013, 11:15 • 2 min
Čišovského góly ťahajú Plzeň, Vrba: Messi ho bude ťažko dobiehať

PLZEŇ - Vlani ťahal futbalovú Viktoriu Plzeň do Ligy majstrov svojimi gólmi slovenský útočník Marek Bakoš, v aktálnej sezóne sa do tejto úlohy vložil jeho krajan Marián Čišovský.

slovakia

left justify in out

Rozdiel medzi nimi je v tom, že Čišovský dáva góly ako stopér. Jeho presný zásah z 8. minúty v utorkovom zápase play off LM 2013/2014 proti Mariboru (3:1) bol už štvrtým, no podľa oficiálnych štatistík dokonca piatym. Plzeň v boji o LM preukazuje silu celého kádra. O 19 gólov, ktoré doteraz Viktoria dosiahla, sa podelilo 11 hráčov a prekvapujúco im dominuje práve Čišovský, ktorého označujú ako majstra tlačeníc pri štandardných situáciách. "Dúfam, že si to všimol aj Messi, pretože má na Mariána stratu už štyroch, či piatich gólov. Bude to mať ťažké, aby ho dobehol," zavtipkoval si pre idnes.cz tréner Viktorie Pavel Vrba. O Čišovského góloch hovorí, že nie sú pekné, ale na cene im to nič neuberá. Jeden taký dal aj Mariboru, keď sa k nemu prepadla nepresná Daridova strela a Čišovskému už stačilo len nastaviť nohu a trafiť odkrytú bránu. Inokedy sú to hlavičky, šťastné teče, či dorážky, jednoducho situácie, aké sa rodia pri rohových a priamych kopoch, pri realizácii, ktorých prichádzajú na pomoc útočníkom práve urastení obrancovia. "Mám doma zostrihané aj krajšie góly," bráni sa muž s výborným inštinktom pre výber miesta v súperovom pokutovom území. Za Inter Bratislava, Žilinu, Petržalku, rumunský Temešvár a Plzeň nastrieľal už šesť desiatok súťažných gólov, všetky má zapísané v denníku, ktorý si počas svojej kariéry vedie. 

V tohtoročných štatistikách mu už asi navždy zostane jeden nesúlad. Oficiálne stránky UEFA rátajú Čišovskému o gól viac ako české médiá. V treťom predkole v Kalju totiž rozhodca pripísal 33-ročnému slovenskému legionárovi aj gól, pri ktorom jeho hlavičku tečoval ešte Hejda. Vtedy išla do sveta správa o Čišovského hetriku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies