ZOH: Medlová si zranila koleno a do disciplíny slopestyle nenastúpila

NETKY.SK • 5 Február 2022, 09:38 • 2 min
ZOH: Medlová si zranila koleno a do disciplíny slopestyle nenastúpila

PEKING – Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová napokon neštartovala v disciplíne slopestyle na ZOH v Pekingu. V príprave na preteky utrpela zranenie kolena a nemohla sa predstaviť v sobotňajšej kvalifikácii. Jej tréner Matej Matys verí, že sa dá dokopy pred svojím druhým štartom na ZOH v Big Air.

slovakia

left justify in out

Zlý dopad a zvrtnutie kolena!

 

Dvadsaťosemročná pretekárka si zranila koleno počas tréningu pred súťažou v strednej časti trate. Následne išla k fyzioterapeutovi a neskôr ju čaká vyšetrenie magnetickou rezonanciou. V štartovke pôvodne ešte figurovala s číslom 15, no po prvých pretekárkach sa pri jej mene objavilo "DNS".

 

Stalo sa mi to po tréningu krátko pred súťažou," povedala Medlová. „Pri prvom skoku som zle dopadla a zvrtlo sa mi ľavé koleno, teda v mojom prípade zadné. Je to koleno, s ktorým mávam chronické problémy. V prvej chvíli to bolelo ukrutne a zľakla som sa, že som si natrhla väz. Sťažka som odkrivkala do priestoru ´lounge´ a pri pohyboch nohy do strán som cítila ostrú bolesť. Potom sa mi však hodinu venoval fyzioterapeut a bolesť do značnej miery ustúpila. Bolo to oveľa lepšie. Uvidíme, čo ukáže vyšetrenie. Možno po ďalších fyzioterapiách a po zatejpovaní kolena to pôjde," uviedla pre olympic.sk.

 

 

Tréner Matys odhlásil Medlovú iba desať minút pred začiatkom súťaže v Genting Snow Parku. "V polovici tréningu pred kvalifikáciou, okolo desiatej hodiny, preletela skok ďalej ako väčšinou dopadávala a tým pádom namiesto rotácie o 540 stupňov pretočila až do 720 stupňov. Dopadla tak väčšou váhou na koleno, ktoré má zranené a s ktorým máme problémy. Zranila si vnútorný meniskus. Keďže s vonkajším má problémy už dlhodobo, tak bolo to koleno nestabilné a neodjazdila by preteky. Potrebuje to pár dní regenerácie a uvidíme, či tam nie je aj niečo s väzmi. Takže musíme ísť na magnetickú rezonanciu a potom uvidíme, čo sme schopní urobiť s tým kolenom," uviedol Matys.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies