Čínskych fanúšikov skupiny Bon Jovi nahnevalo zrušenie jej turné organizátorom

NETKY.SK • 9 September 2015, 18:32 • 2 min
Čínskych fanúšikov skupiny Bon Jovi nahnevalo zrušenie jej turné organizátorom

PEKING - Prvé čínske turné americkej rockovej skupiny Bon Jovi bolo neočakávane zrušené, oznámil dnes jeho čínsky usporiadateľ.

slovakia

left justify in out

Dôvod nie je jasný. Agentúra Reuters v tejto súvislosti pripomenula videoklip k piesni tejto skupiny We Weren't Born To Follow spred šiestich rokov, na ktorom sa objavili zábery z krvavého zásahu voči prodemokratickým aktivistom na Námestí Tchien-an-men v Pekingu v roku 1989.

 

Organizátor turné, spoločnosť AEG uviedla, že koncerty 14. septembra v Šanghaji a 17. septembra v Pekingu boli "z istého dôvodu" zrušené. Vysvetlenie však neposkytla.

 

Čínska vláda zakazuje umelcom vystupovať s programom, ktorý "poškodzuje národnú jednotu", a vopred posudzuje zoznam piesní aj ich texty, kým schváli koncert, ako aj samotných umelcov.

 

Denník Financial Times s odvolaním sa na nemenované zdroje napísal, že Čína zakázala koncerty, keď zistila, že skupina na koncerte na Taiwane premietla video s dalajlámom.

 

Čínske ministerstvo kultúry odkázalo, že rozhodnutia o koncertoch patria do kompetencie mestských orgánov. Pekinský úrad sa odmietol k zrušeniu koncertu vyjadriť. A šanghajský úrad na otázky nereagoval. Ministerstvo zahraničných vecí vyhlásilo, že o záležitosti nič nevie.

 

Reagovali však fanúšikovia skupiny. Jeden z nich na sociálnej sieti napísal: "Ďalší zrušený koncert. Opätovne ďakujeme našej krajine!" Iný dodal: "Najľudnatejšia krajina sveta a druhá najväčšia ekonomika sa bojí niekoľkých piesní?"

 

Vedúci spevák skupiny Jon Bon Jovi sa usiloval nakloniť si Číňanov. Minulý mesiac zverejnil video, na ktorom spieva v mandarínčine klasickú ľúbostnú pieseň The Moon Represents My Heart zosnulej taiwanskej speváčky Teresy Tengovej, ktorá je v Číne veľmi obľúbená.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies