Čínsky súd sa bude zaoberať prvým prípadom homosexuálneho manželstva

NETKY.SK • 7 Január 2016, 10:15 • 2 min
Čínsky súd sa bude zaoberať prvým prípadom homosexuálneho manželstva

PEKING - Čínsky súd sa rozhodol zaoberať prvým prípadom manželstva osôb rovnakého pohlavia v krajine - žalobu podal homosexuálny muž v juhočínskej provincii Chu-nan. Informoval o tom dnes denník South China Morning Post.

slovakia

left justify in out

Sun Wen-lin (26) podal žalobu vlani v decembri a uviedol, že súd v provinciálnej metropole Čchang-ša prijal jeho žalobu tento týždeň. Sun dodal, že si je istý, že má šance na úspech. "Náš zákon o manželstvách hovorí, že máme slobodu uzatvoriť manželstvo a tiež rodovú rovnosť. Tieto slová možno uplatniť aj na manželstvo osôb rovnakého pohlavia," uviedol muž.


Číňan sa v júni pokúšal na úrade podať žiadosť o uzavretie manželstva so svojím 36-ročným partnerom, ale bolo mu oznámené, že to nie je možné, lebo "manželstvo je zväzok muža a ženy," uviedol denník.
Homosexualita nie je v Číne protizákonná, ale manželstvá osôb rovnakého pohlavia nie sú povolené a takéto homosexuálne či lesbické dvojice nemajú rovnakú právnu ochranu ako zosobášené heterosexuálne páry, vysvetľuje agentúra DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies