Čínske burzy postupne oznamujú koniec svojej činnosti v krajine!

NETKY.SK • 16 September 2017, 16:02 • 2 min
Čínske burzy postupne oznamujú koniec svojej činnosti v krajine!

PEKING – Čínske bitcoinové burzy Huobi a OKCoin oznámili, že do konca októbra zastavia obchody denominované v jüanoch. BTTC, ViaBTC a Yunbi skončia už v septembri.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyhlásenia oboch búrz naznačujú, že zatiaľ budú naďalej ponúkať služby obchodovania medzi kryptomenami. Znamená, že od včerajšieho dňa prestali tieto burzy prijímať vklady v čínskych jüanoch. Definitívne informácie o pozastavení obchodovania používatelia obdržia najneskôr do 30.septembra. Dôležitou informáciou je, že burzy budú postupne ukončovať svoje trhy denominované v jüanoch a predpokladá sa, že tento proces by mohol byť dokončený do 31.októbra 2017.

 

img

 

Podobné správy už skôr informovali, že ďalšie čínske burzy BTCC, ViaBTC a Yunbi oznámili ukončenie svojej prevádzky na základe vyhlásenia čínskych regulačných úradov. Burzy BTC China a ViaBTC ukončia svoje fungovanie v krajine k 30.septembru 2017, Yunbi oznámila dobrovoľné ukončenie prevádzky k 15.septembru. Burzy Huobi a OKCoin, ktoré sú dve najväčšie v Číne, však spoločne oznámili, že nedostali žiadne oznámenia alebo pokyny na zatvorenie a budú pokračovať v činnosti.

 

Vyhlásenie čínskej burzy ViaBTC: "Burza ViaBTC, ako zodpovedná platforma na výmenu kryptomien, urobila vážne rozhodnutie. Dňa 30.septembra 2017 oficiálne zatvoríme webovú stránku www.viabtc.com pre burzový obchod v celej Číne. Uzávierka nebude mať vplyv na ťažbu a cloudové služby." 

 

img

 

Napriek tomu včera ráno unikli dokumenty, že niektorým burzám boli vydané ústne príkazy na ich uzavretie. Pozoruhodný je však najmä fakt, že medzi týmito pokynmi bolo ustanovenie, že údaje o používateľoch sa majú uchovať a poskytnúť čínskej vláde. Ceny kryptomien zaznamenali v dôsledku tohto vývoja pokračujúce turbulencie.

Zastavenie obchodovania kryptomien voči jüanu predstavuje novú fázu prebiehajúcich opatrení voči digitálnym menám v Číne.

Začiatkom tohto mesiaca Čína zakázala domácim ICO spoločnostiam ich prevádzku a vyhlásila, že ide o ilegálnu formu získavania finančných prostriedkov. Tento krok prišiel niekoľko mesiacov po tom, čo sa regulačné orgány v Číne prijali nové opatrenia proti praniu špinavých peňazí. Na začiatku roka 2017 Čínska ľudová banka spôsobila menší rozruch, keď sa ukázalo, že sa jej predstavitelia stretli s vedúcimi predstaviteľmi hlavných bitcoinových búrz v krajine, po ktorých nasledovali stretnutia s ďalšími zástupcami ekosystému a následné zmrazenia výberov finančných prostriedkov na niekoľko mesiacov údajne kvôli upgradom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies