Čínske akcie prudko oslabili

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 12:04 • 2 min
Čínske akcie prudko oslabili

ŠANGHAJ - Čínske akcie v pondelok prudko oslabili a hlavné burzové indexy zaznamenali najväčší prepad od roku 2007.

slovakia

left justify in out

Výpredajom predchádzali údaje o klesajúcich ziskoch čínskych priemyselných firiem a prudkom poklese aktivity v spracovateľskom priemysle. Na dôveru investorov mohli negatívne vplývať aj obavy, že čínska centrálna banka zastaví cyklus uvoľňovania menovej politiky.


Časť analytikov však upozorňuje, že výpredaje mohli byť technickou korekciou trhov po silnom a rýchlom zotavení z nedávneho kolapsu, uviedla agentúra Reuters. Index CSI300 najväčších spoločností obchodovaných na burzách v Šanghaji a Šen-zene klesol o 8,6 % na 3 818,73 bodu. Zložený šanghajský index stratil 8,5 % a uzatvoril na úrovni 3 725,56 bodu.


Hlavné čínske akciové indexy po viac ako dvojnásobnom raste v uplynulom roku od polovice júna stratili vyše 30 % hodnoty. Následne sa trh zotavil a pred výpredajmi z pondelka indexy posilňovali o zhruba 15 %. Na prepad trhov Peking zareagoval sériou stabilizačných opatrení vrátane znižovania úrokových sadzieb a zastavenia plánovaných primárnych verejných ponúk (IPO) akcií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies