Čínska polícia rozširuje monitorovanie kryptomien aj do zahraničia

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 17:45 • 2 min
Čínska polícia rozširuje monitorovanie kryptomien aj do zahraničia

PEKING - Čínska polícia údajne rozširuje svoje monitorovanie na internete a začína sledovať medzinárodné aktivity v oblasti kryptomien.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa správ čínskych médií začala Agentúra pre dohľad nad bezpečnosťou verejných informačných sietí pozorne sledovať zahraničné burzy s kryptomenami rovnako, ako domáce burzy, ktoré sa presunuli do zahraničia.

 

V správe sa uvádza, že táto iniciatíva prišla od čínskej vlády, ktorá sa takto snaží zabrániť potenciálnemu praniu špinavých peňazí, pyramídovým systémom a investičným podvodom cez obchodné platformy prístupné čínskym investorom.

 

img

 

Tento krok naznačuje, že čínske regulačné orgány aktívne skúmajú burzy s kryptomenami. V správe sa ďalej uvádza, že aktívny monitoring búrz mal začať ešte v septembri minulého roka, keď Čínska ľudová banka (PBoC) vydala zákaz ICO a zrušila obchodovanie na burzách v krajine.

 

Následne sa aktivita búrz a ICO presunula do zahraničia, kde pokračovali vo svojej činnosti. Čínske regulačné orgány zareagovali na túto skutočnosť tak, že vydali niekoľko varovaní o rizikách súvisiacich s globálnymi aktivitami v oblasti kryptomien.

 

img

 

Čínska ľudová banka začiatkom januára informovala o skrytých aktivitách ICO, ktoré sa presunuli do zahraničia a sú tak stále dostupné pre čínskych investorov. Následne čínske ministerstvo verejnej bezpečnosti vo vyhlásení z 19. januára uviedlo, že má v pláne zakročiť proti pyramídovým systémom, ktoré zahŕňajú kryptomeny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies