Čínska firma Geely vlastniaca Volvo Cars kupuje podiel aj vo výrobcovi kamiónov Volvo

NETKY.SK • 27 December 2017, 12:21 • 2 min
Čínska firma Geely vlastniaca Volvo Cars kupuje podiel aj vo výrobcovi kamiónov Volvo

PEKING - Čínska spoločnosť Geely Holding Group, ktorá je majiteľom výrobcu osobných áut Volvo Cars, kupuje podiel vo švédskej firme AB Volvo vyrábajúcej nákladné vozidlá.

slovakia

left justify in out

Geely Holding Group v stredu uviedla, že kúpou akcií od investičnej firmy Cevian Capital získa 8,2 percenta akciového kapitálu AB Volvo a 15,6-percentný podiel na hlasovacích právach. Cenu, za ktorú podiel kupuje, nezverejnili.

Švédska firma AB Volvo, ktorá vyrába aj autobusy, stavebné stroje a dieselové motory, bola do roku 1999 materskou firmou automobilky Volvo Cars, ktorú vtedy predala americkej spoločnosti Ford Motor Co. V roku 2010 automobilku Volvo Cars kúpila spoločnosť Geely.

"Uznávame a ceníme si vedúce postavenie firmy AB Volvo na trhu, jej priekopnícke technológie a jej ekologickú kvalifikáciu," uviedol vo vyhlásení šéf spoločnosti Geely Li Shufu. Dodal pritom, že Geely bude podporovať terajšiu stratégiu manažmentu firmy AB Volvo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies