Čína zapojila do pátrania po lietadle družice, Malajzia odmietla kritku USA

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 11:14 • 2 min
Čína zapojila do pátrania po lietadle družice, Malajzia odmietla kritku USA

KUALA LUMPUR - Malajzia odmietla dnes kritiku amerických vládnych predstaviteľov, že so zahraničnými vládami nezdieľala toľko informácií o zmiznutom lietadle, ako mohla.

slovakia

left justify in out

Dvaja americkí bezpečnostní predstavitelia v pondelok vyhlásili, že Malajzia stále nepozvala vyšetrovaciu službu FBI, aby do Kuala Lumpuru vyslala tím na pomoc pri vyšetrovaní.
      

Čína dnes oznámila, že na pomoc pri hľadaní lietadla rozmiestnila 20 družíc. Najľudnatejšia krajina sveta pátra po malajzijskom lietadle na svojom území, ktoré zahŕňa severné teritórium, cez ktoré mohol stroj preletieť.
      

Austrálsky úrad pre námornú bezpečnosť dnes informoval o výraznom zúžení prehľadávaného územia. Nový koridor v južnej časti Indického oceánu má rozlohu 600.000 štvorcových kilometrov, čo je približne rozloha Španielska a Portugalska dohromady, napísala agentúra Reuters. Pátranie komplikujú aj silné prúdy.
      

Stroj štartoval v malajzijskej metropole Kuala Lumpur a počas letu do Pekingu 8. marca záhadne zmizol.
      

Podľa malajzijských predstaviteľov niekto na palube zámerne odvrátil stroj z jeho trasy do Pekingu a urobil tak približne po necelej hodine letu. Napriek mohutnej pátracej operácii sa po lietadle nenašli nijaké stopy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies