Zlé správy nekončia. Ministerstvo zdravotníctva pristúpilo k závažnému kroku!

NETKY.SK • 30 December 2020, 21:51 • 2 min
Zlé správy nekončia. Ministerstvo zdravotníctva pristúpilo k závažnému kroku!

BRATISLAVA - Nemocnice rušia zákroky a budú poskytovať len neodkladnú zdravotnú starostlivosť.

slovakia

left justify in out

Fakultné, univerzitné a všeobecné okresné nemocnice, ktoré sú v zozname subjektov hospodárskej mobilizácie, budú pacientom poskytovať len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Nariadilo im to Ministerstvo zdravotníctva. Príkaz na poskytovanie len neodkladnej zdravotnej starostlivosti s výnimkami bude platiť do 31. januára.

 

Ministerstvo preto žiada o preplánovanie plánovaných úkonov pre pacientov, ktorým sa odsunutím zákroku nezhorší zdravotný stav, po tomto termíne. Počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň stúpa a blíži sa k hranici tritisíc hospitalizovaných.

"Štandardné realizovanie plánovaných zákrokov v nemocniciach bude v bežnom režime pokračovať len pri onkologických pacientoch alebo tých, ktorým sa v nemocniciach poskytuje dialyzačná alebo biologická liečba. Liečba pri týchto diagnózach pokračuje v štandardnom režime," informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí.

 

Štátny tajomník MZ SR Peter Stachura doplnil, že rezort zároveň nemocnice požiadal o vyčlenenie minimálne 30 % z voľných nereprofilizovaných lôžok s prívodom kyslíka, aby boli pripravené na hospitalizáciu zvýšeného počtu pacientov s COVID-19.

 

Čítajte tiež: Situácia začína byť kritická. V prvom meste museli objednať chladiaci príves


Správu budeme aktualizovať



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies