Čína obmedzí prevádzku letov severokórejského dopravcu Air Koryo

NETKY.SK • 18 August 2016, 11:49 • 2 min
Čína obmedzí prevádzku letov severokórejského dopravcu Air Koryo

PEKING - Čínske úrady obmedzia prevádzku letov severokórejských aerolínií Air Koryo. Rozhodnutie prišlo po tom, ako lietadlo tohto dopravcu smerujúce z Pchjongjangu do Pekingu muselo v júli kvôli dymu v kabíne núdzovo pristáť v čínskom meste Šen-jang.

slovakia

left justify in out

Čínsky úrad pre civilné letectvo podľa dnešnej správy stanice BBC ohlásil "náležité opatrenia na obmedzenie prevádzky" letov Air Koryo, avšak bez uvedenia akýchkoľvek detailov. Peking inkriminovaným aerolíniám taktiež odporučil zlepšiť výcvik pilotov a údržbu lietadiel.

 

Väčšina medzinárodných letov Air Koryo smeruje do Číny. Letecký podnik má iba malú flotilu strojov, ktorá pozostáva najmä z ruských lietadiel typu Tu-204 používaných na medzinárodné trasy. Ide o lietadlo so strednou dĺžkou doletu s kapacitou zhruba 140 pasažierov.

 

Na vnútroštátne lety v Severnej Kórei sa využívajú lietadlá starších typov, ktoré pochádzajú ešte zo sovietskej éry. Podnik Air Koryo bol založený v roku 1950 a v súčasnosti je jediným leteckým dopravcom v Severnej Kórei.

 

Internetová stránka Skytrax uvádza Air Koryo ako jediné aerolínie, ktoré v jej hodnotení získali iba "jednu hviezdu".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies