Napečte si s Netkami! Tvarohová torta s rebarborou

NETKY.SK • 28 Máj 2023, 12:0 • 2 min
Napečte si s Netkami! Tvarohová torta s rebarborou

Rebarbora pochádza z Tibetu a stáva sa čoraz obľúbenejšou ingredienciou v slovenských kuchyniach. Rebarbora je výborné ovocie, ktoré sa dá pripraviť na sladko, ale i na slano.

slovakia

left justify in out

Tvarohová torta s rebarborou

 

Suroviny

Cesto:

250 g hladkej múky

80 g práškového cukru

150 g masla

1 vajce

štipka soli

 

Plnka:

800 g rebarbory

4 vajcia

500 g tvarohu

75 g práškového cukru

2 PL vanilkového cukru

4 PL hladkej múky

2 PL masla

kôra z 1 pomaranča

práškový cukor na posypanie

štipka soli

 

Postup

Múku si zmiešame so soľou a s cukrom a nasypeme na pracovnú dosku. V strede spravíme jamku, do ktorej dáme vajcia a kúsky masla. Nožom suroviny posekáme a spracujeme na mrveničku, ktorú potom rukami vymiesime na hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. 

 

Umytú rebarboru očistíme a nakrájame na rovnakú dĺžku, asi 25 cm. Žĺtky si vymiešame s tvarohom, práškovým a vanilkovým cukrom a pomarančovou kôrou. Bielky vyšľaháme so soľou dotuha. Múku preosejeme na tvaroh a preložíme. Pomaly premiešame. Rúru predhrejeme na 180°C a pekáč vymastíme. 

 

Cesto roztlačíme do formy tak, aby sme mali vyvýšené okraje. Potrieme tvarohovou plnkou a poukladáme rebarboru. Navrch poukladáme vločky masla a poprášime cukrom. Pečieme asi 45 minút dozlatista. Po vychladnutí poprášime cukrom a podávame.

 

Prajeme dobrú chuť! 

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona