Spomienkou na Georgea Busha staršieho bude aj pamätná známka

NETKY.SK • 9 Apríl 2019, 09:40 • 2 min
Spomienkou na Georgea Busha staršieho bude aj pamätná známka

COLLEGE STATION - Poštová služba Spojených štátov (USPS)vyda špeciálnu známku venovanú bývalému prezidentovi USA Georgeovi Bushovi, ktorý vo veku 94 rokov v novembri zomrel.

slovakia

left justify in out

USPS už počas víkendu avizovala, že pripravuje špeciálnu edíciu poštových známok, ktoré na trh uvedie 12. júna, pri príležitosti nedožitých 95. narodenín bývalého amerického prezidenta Georgea Busha staršieho.

 

Známku vytvoril americký umelec Michaelom J. Deasom, ktorý portrét zhotovil na základe fotografie Timothyho Greenfielda-Sandersa z roku 1997. Spolu s jej vydaním prebehne v Prezidentskej knižnici a múzeu Georgea H. W. Busha v meste College Station v štáte Texas aj slávnostná ceremónia.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’m a lucky man to be named for George Bush and to be with “41” on his 94th birthday.

Príspevok, ktorý zdieľa George W. Bush (@georgewbush),

George H. W. Bush skonal 30. novembra 2018 vo veku 94 rokov. V rokoch 1989-93 bol šéfom Bieleho domu ako 41. prezident Spojených štátov amerických. Bush starší bol počas svojej predošlej kariéry tiež pilotom v druhej svetovej vojne, kongresmanom za štát Texas, riaditeľom spravodajskej služby CIA i viceprezidentom vo vláde 40. prezidenta USA Ronalda Reagana. Bol tiež otcom neskoršieho amerického prezidenta Georgea W. Busha (2001-2009).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies