Čilský futbalista Vidal spôsobil rozruch necitlivou poznámkou o zosnulom brankárovi Enkem

NETKY.SK • 24 August 2023, 11:45 • 2 min
Čilský futbalista Vidal spôsobil rozruch necitlivou poznámkou o zosnulom brankárovi Enkem

Santiago 24. augusta (TASR) – Čilský futbalista Arturo Vidal spôsobil rozruch poznámkou na adresu zosnulého nemeckého brankára Roberta Enkeho. Počas opisovania svojho gólu v drese Bayeru Leverkusen z roku 2007 necitlivo opísal mentálny stav vtedajšieho hráča Hannoveru 96.

slovakia

left justify in out

"Bol to môj prvý gól v Európe, skóroval som za Bayer Leverkusen. Áno, ten brankár mal depresie a potom sa zabil," povedal Vidal podľa DPA v rozhovore na platforme Twitch. Enke si vzal život v novembri 2009. Vidal hral za Leverkusen v rokoch 2007 až 2011.

 

Tridsaťšesťročný stredopoliar pôsobil aj v Bayerne Mníchov, Juventuse Turín, Barcelone a v Interi Miláno. S väčšinou tímov získal minimálne jeden ligový titul a s Juventusom sa prebojoval aj do finále Ligy majstrov 2014/2015. Jeho poznámka ohľadom Enkeho si získala pozornosť v médiách aj na sociálnych sieťach. Španielsky denník Marca ju označil za "odpornú". "Sú vyjadrenia, ktoré ľutujete hneď po vyslovení. Toto je jedno z nich," uviedla talianska Gazzetta dello Sport. Samotný Vidal, ktorý momentálne pôsobí v brazílskom Athletico Paranaense, sa k svojmu komentáru zatiaľ nevyjadril.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / DPA Foto: Corriere
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies