V Rusku predstavili liek na liečbu koronavírusu

NETKY.SK • 28 Marec 2020, 18:30 • 2 min
V Rusku predstavili liek na liečbu koronavírusu

MOSKVA, 28. marec – RIA Novosti. Federálna lekárska a biologická agentúra predstavila liek na liečbu infekcie koronavírusu na základe antimalarického liečiva meflochínu. Uviedla to tlačová služba agentúry.

slovakia

left justify in out

V správe sa uvádza, že výskumné a výrobné stredisko spoločnosti Pharmzashchita vyvinulo liečebný režim, ktorý zohľadňuje čínske a francúzske skúsenosti.

 

„Liek s vysokou selektivitou blokuje cytopatický účinok koronavírusu v bunkovej kultúre a zabraňuje jeho replikácii a imunosupresívny účinok meflochínu bráni aktivácii zápalovej reakcie spôsobenej vírusom. Pridanie makrolidových antibiotík a syntetických penicilínov nielen zabraňuje vzniku sekundárneho bakteriálneho-vírusového syndrómu, ale tiež zvyšuje koncentráciu antivírusových látok v krvnej plazme a pľúcach“,- uviedla vedúca FMBA Veronika Skvorcová.

 

Zdôraznila, že to poskytne účinnú liečbu pacientom s rôznou závažnosťou COVID-19. Okrem toho sa vyvíja účinná a bezpečná schéma prevencie koronavírusu na základe meflochínu, špecifikovala tlačová služba. Navrhuje sa, aby bol vývoj zahrnutý do usmernení ministerstva zdravotníctva Ruskej federácie.

 

Ministerstvo zdravotníctva Ruskej federácie tieto odporúčania vydalo vo vydaní štvrtej verzie. Aktualizovala sa najmä časť o laboratórnej diagnostike COVID-19 a rozšírene liečebné režimy. Lekári tak nazývajú niekoľko liekov, ktoré sa používali na liečbu SARS a ktoré sa odporúčajú používať pri liečbe novej infekcie.

 

Sú to lopinavir + ritonavir, chlórchinín, hydroxychlorochín, interferónové prípravky. V súčasnosti sa podrobujú klinickým skúškam umifenovir, remdesivir a favipiravir.V Rusku dosiahol celkový počet koronavírusových prípadov 1264 (z toho 817 v Moskve), 49 osôb sa zotavilo, štyri zomreli.

 

Zdroj:     ria.ru/20200328/1569286989.html

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies