Čile po povodniach nebude hostiť etapy na Rely Dakar 2016

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 18:56 • 2 min
Čile po povodniach nebude hostiť etapy na Rely Dakar 2016

SANTIAGO - Čile nebude spoluorganizovať Rely Dakar v roku 2016. Vláda sa vzdala práva hostiť etapy prestížnych motoristických pretekov po ničivých povodniach, ktoré v uplynulých dňoch postihli krajinu.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo športu v Čile v stredu podľa agentúry AP uviedlo, že nechce investovať približne 7 miliónov amerických dolárov na organizáciu podujatia, radšej peniaze použije na obnovu oblastí zasiahnutých extrémnym počasím. Podľa ministerky športu Natalie Riffovej sa takto rozhodli aj po konzultácii s organizátormi Rely Dakar. Pripustila, že Čile bude opäť hostiť preteky v roku 2017. Rely Dakar sa od roku 2009 jazdí v Južnej Amerike na tratiach v Argentíne, v Bolívii a v Čile.
     

Na severe Čile, vrátane púštnej oblasti Atacama, zomrelo po najintenzívnejších zrážkach uplynulých desaťročí najmenej desať ľudí. Na inak suchom severe zaznamenali zrážky, aké túto oblasť nezasiahli 80 rokov, čo viedlo k povodniam a zosuvom pôdy. Viacero obcí sa ocitlo odrezaných od zvyšku sveta. Evakuovali takmer 5600 ľudí, tisícky domov sú poškodené, informovala agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies