Pred samotným summitom G20 navštívi japonský premiér aj Slovensko

NETKY.SK • 8 Apríl 2019, 10:44 • 2 min
Pred samotným summitom G20 navštívi japonský premiér aj Slovensko

TOKIO - Premiér krajiny vychádzajúceho Slnka Šinzó Abe sa tento mesiac chystá na oficiálne návštevy Spojených štátov, Kanady a Francúzska. Urobí tak pred veľmi dôležitou udalosťou, ktorá sa bude konať v Japonsku koncom júna, a síce krajina bude hostiť po prvýkrát skupinu krajín G20.

slovakia

left justify in out

Prvý summit v Japonsku sa bude konať už koncom júna. Pre krajinu to bude veľmi dôležitá udalosť a premiér krajiny Šinzó Abe dokonca plánuje ešte pred medzinárodnou konferenciou navštíviť USA, Kanadu a Francúzsko. V rámci jeho zastávky v Európe sa zastaví aj v Taliansku, Belgicku a na Slovensku.

 

img

Tokio, Japonsko

 

Návšteva Francúzska sa uskutoční vo veľmi napätom období. Šéf japonskej automobilky Nissan Carlos Ghosn sa, ako francúzsky občan, dostal v Tokiu opäť za mreže. Jeho opätovné zadržanie súvisí s finančnými podvodmi. Podľa slov jeho obhajcu je podozrivý z pokusu o obohatenie sa na účet automobilky.

 

 

Účelom Abeho cesty je "potvrdiť úzku spoluprácu, aby bol summit G20 v Osake úspešný". Summit skupiny 20 najväčších ekonomík sveta sa bude konať 28. - 29. júna. prezident Trump sa stane po pricestovaní do Japonska prvou zahraničnou hlavou štátu ktorá sa stretne s novým japonským cisárom Naruhitom. 1. mája zasadne na trón ako nový japonský cisár.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies