Cibulková pred turnajom v Moskve:"Chcem zakončiť rok v prvej dvadsiatke"

NETKY.SK • 17 Október 2011, 23:49 • 2 min
Cibulková pred turnajom v Moskve:"Chcem zakončiť rok v prvej dvadsiatke"

Cibulková pred turnajom v Moskve:"Chcem zakončiť rok v prvej dvadsiatke"

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Dominika Cibulková chce na poslednom turnaji sezóny v Moskve nadviazať na úspešne vystúpenie z Linzu, kde postúpila až do finále a zakončiť rok v prvej svetovej dvadsiatke. Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana nastúpi na miliónovom Kremlin Cupe v 1. kole v utorok proti Slovinke Polone Hercogovej, s ktorou má bilanciu 1:1.
Na tohtoročnom Wimbledone slovinskú jednotku zdolala hladko v dvoch setoch, no vo štvrťfinále turnaja v Soule ťahala za kratší koniec. "Po dobrých výkonoch v Linzi som namotivovaná a chcem sa so sezónou rozlúčiť úspešným výsledkom. Je totiž rozdiel, či zakončíte rok na 20. mieste, alebo v tretej desiatke. V Moskve som bola už dvakrát vo štvrťfinále. Ak mi vydrží dobrá forma z Linzu, verím, že v tomto roku by som sa mohla v ruskej metropole dostať aj ďalej a v rebríčku zaútočiť na prvú pätnástku. Dôležité bude, aby som bola fit," povedala pre TASR Cibulková, ktorá sa v pondelok vrátila do elitnej dvadsiatky, keď v rebríčku WTA predstihla Nemku Juliu Görgesovú, Srbku Anu Ivanovičovú i Talianku Robertu Vinciovú.
Slovenská jednotka dokázala v Linzi otočiť tri zápasy, v ktorých prehrala prvý set a opäť potvrdila povesť veľkej bojovníčky. "Najťažšie to bolo v úvodnom kole proti Britke Baltachovej, keď som ušla z dvoch mečbalov. V zápasoch s Erraniovou a Rodionovovou som zbytočne prehrala prvý set, no nedeprimovalo ma to. Postupne som sa dostala do svojho tempa a začala hrať dobrý tenis. Najviac ma potešil výkon v semifinálovom dueli proti Lucii Šafářovej, kde som nemala žiadne výkyvy. Mrzí ma, že vo finále proti Petre Kvitovej mi nefungovalo prvé podanie, po druhom servise Peťa častokrát zakončovala víťazným returnom a získavala dôležité fiftíny."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies