Cibulková i Clijstersová skrečovali pre zranenie brušného svalu

NETKY.SK • 10 August 2011, 10:47 • 2 min
Cibulková i Clijstersová skrečovali pre zranenie brušného svalu

Cibulková i Clijstersová skrečovali pre zranenie brušného svalu

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Dominika Cibulková pre opätovné problémy s brušným svalom skrečovala zápas 1. kola dvojhry na turnaji WTA v Toronte proti českej kvalifikantke Ivete Benešovej za stavu 5:7, 6:4 a 3:1 v treťom sete. Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana sa zranila pred 12 dňami na podujatí v Stanforde, kde nemohla nastúpiť na semifinále proti Francúzke Marion Bartoliovej.
      Minulý týždeň sa Cibulková odhlásila z turnaja v Carlsbade. "V utorňajšom dueli s Benešovou v Toronte som s pribúdajúcimi minútami začala zasa cítiť zranenie brušného svalu. Asi som môj návrat na dvorce uponáhľala a ešte bolo príliš skoro na súťažný zápas. Na začiatku tretieho setu som preto po stupňujúcich sa bolestiach stretnutie radšej hneď skrečovala, aby sa môj zdravotný stav ešte nezhoršil a neprišla som tak o ďalšie turnaje zámorskej série," povedala pre TASR Cibulková, ktorá by sa mala na budúci týždeň predstaviť na ďalšom dvojmiliónovom turnaji v Cincinnati. Potom ju čaká New Haven a záverečný grandslam roka US Open.
      Cibulková začala proti Benešovej dobre a po brejku v ôsmom geme viedla 5:3. Češka však potom získala šesť hier v rade, prvý set sa stal jej korisťou a na začiatku druhého si vybudovala náskok 2:0. Cibulková zabojovala, druhé dejstvo otočila vo svoj prospech a v treťom po rýchlom brejku odskočila Benešovej na 3:1. Pre bolesti na ľavej strane brušného svalstva však nemohla pokračovať v zápase. Benešová sa tak vo vzájomnej bilancii ujala vedenia 2:1, v stredu v 2. kole nastúpi proti Srbke Ane Ivanovičovej. Cibulková si z Toronta odnáša prémiu 5500 dolárov a 1 bod do svetového rebríčka WTA.
      Brušný sval v Toronte zradil aj Belgičanku Kim Clijstersovú, ktorá skrečovala zápas 2. kola dvojhry proti čínskej kvalifikantke Ťie Čeng za stavu 6:3, 1:2 v druhom sete. Clijstersovej zranenie môže ohroziť jej účasť na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open, kde bude svetová dvojka obhajovať titul. "Po zápase s Ťie Čeng som sa v dejisku turnaja podrobila vyšetreniu ultrazvukom, ktoré ukázalo, že prišlo k čiastočnému natrhnutiu brušného svalu s drobným krvácaním. Do začiatku US Open zostávajú ešte takmer tri týždne. Pevne verím, že dovtedy sa dám zdravotne úplne do poriadku," povedala Clijstersová pre akreditované médiá.      

img

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies