Čiastočne obnovenú plaváreň v Banskej Štiavnici otvorili verejnosti

NETKY.SK • 17 December 2022, 12:00 • 2 min
Čiastočne obnovenú plaváreň v Banskej Štiavnici otvorili verejnosti

BANSKÁ ŠTIAVNICA - Obyvatelia Banskej Štiavnice môžu už niekoľko týždňov využívať vynovenú mestskú plaváreň. Voľnočasový športový stánok totiž prešiel v uplynulých mesiacoch čiastočnou rekonštrukciou.

slovakia

left justify in out

"Zrekonštruoval sa strop plavárne, vzduchotechnika, vymaľoval sa interiér, zabudovali sa nové svietidlá, opravili rozvody elektriky," vymenovala primátorka Nadežda Babiaková. Mesto na rekonštrukciu vyčlenilo 230.000 eur. V celkovej obnove a revitalizácii plavárne a okolia chce samospráva pokračovať. "V návrhu rozpočtu na budúci rok sa nachádzajú financie na vypracovanie projektovej dokumentácie. Následne bude mesto požadovať finančné prostriedky z eurofondov na celkovú rekonštrukciu a modernizáciu plavárne a jej okolia," doplnila primátorka. Vzhľadom na zvýšené ceny energií sa neobáva, že by prevádzka plavárne mala byť na budúci rok obmedzená. Pripustila však, že v čase rekonštrukcie sa na čas opäť uzatvorí. Mesto by však chcelo, aby bol objekt prístupný verejnosti najmä v obdobiach mimo leta, keď sa dajú na kúpanie a plávanie využívať niektoré štiavnické tajchy. Banskoštiavnická plaváreň je v prevádzke od roku 1967. Jednotlivé časti boli viackrát rekonštruované a modernizované, niektoré časti technológie sú však ešte pôvodné. Budova prešla poslednou väčšou rekonštrukciou v roku 2009. Zbúrali vtedy balkón, vymenili časť starých kovových okien, zateplili fasádu a zrekonštruovali strechu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies