Chrípkové prázdniny v trnavskom kraji má až 54 škôl

NETKY.SK • 27 Január 2017, 13:40 • 2 min
Chrípkové prázdniny v trnavskom kraji má až 54 škôl

TRNAVA – V Trnavskom kraji bolo v tomto týždni pre chrípku zatvorených 54 materských, základných a stredných škôl. Celkovo bolo v kraji v tomto týždni zaznamenaných 13 989 akútnych respiračných ochorení, z toho 2 573 chrípkových.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s predchádzajúcim týždňom je to nárast o takmer 29 percent pri akútnych respiračných a o 26,4 percenta pri chrípkových ochoreniach. Podľa intenzity výskytu je chrípka v kraji na úrovni lokálnych epidémií. Fakultné nemocnice v Trnave a Skalici z dôvodu nárastu počtu akútnych respiračných ochorení až do odvolania zakázali návštevy hospitalizovaných pacientov.


Najvyššia chorobnosť spomedzi okresov bola zaznamenaná v okrese Dunajská Streda. Z hľadiska veku bolo najviac chorých v skupine šesť- až 14-ročných, najvyšší nárast chorobnosti na akútne respiračné ochorenia bol u detí do päť rokov a u 14- až 19-ročných. Z celkového počtu akútnych respiračných ochorení bol v 2,4 percenta hlásený komplikovaný priebeh najčastejšie zápalom ucha.


Agentúru SITA informovala Dagmar Kollárová z regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies