Chrípka zavrela 23 škôl, objavili sa i ďalšie tri prípady SARI

NETKY.SK • 23 Január 2017, 10:44 • 2 min
Chrípka zavrela 23 škôl, objavili sa i ďalšie tri prípady SARI

NITRA – V Nitrianskom kraji hospitalizovali uplynulý týždeň troch ďalších troch pacientov so závažným ochorením SARI, všetci sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu.

slovakia

left justify in out

Ako informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre, v okrese Zlaté Moravce diagnostikovali SARI u 83-ročnej ženy, v okrese Komárno u 73-ročného a u 59-ročného muža. SARI je akútny respiračný syndróm. Prejavuje sa ako chrípka, no u niektorých pacientov môže mať ťažký priebeh s komplikáciami, čo sa môže končiť niekedy až smrťou. Ochorenie je infekčné, prenáša sa vzduchom. Od začiatku roka sa v Nitrianskom kraji vyskytlo šesť prípadov SARI. V prvom kalendárnom týždni hospitalizovali 60-ročného muža v topoľčianskej nemocnici, v druhom týždni hlásil okres Zlaté Moravce SARI u 72-ročného hospitalizovaného muža a v okrese Topoľčany hospitalizovali 36-ročnú ženu.

 

Chrípka zatvorila v Nitrianskom kraji v uplynulom týždni 16 základných a sedem materských škôl. Šesť z toho bolo v okrese Levice, päť v okrese Komárno a po tri v okresoch Nitra, Šaľa, Nové Zámky a Topoľčany. Spolu lekári hlásili 13 564 akútnych respiračných ochorení, čo je nárast chorobnosti o 15,8 percenta oproti druhému kalendárnemu týždňu. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 302 osôb, čo predstavuje 2,2 percenta z celkového počtu hlásených ochorení.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies