Chorvátsky demokratický zväz v Bosne otvoril svoje sídlo za účasti M. Lajčáka

NETKY.SK • 30 Jún 2010, 08:47 • 2 min
Chorvátsky demokratický zväz v Bosne otvoril svoje sídlo za účasti M. Lajčáka

Chorvátsky demokratický zväz v Bosne otvoril svoje sídlo za účasti M. Lajčáka

slovakia

left justify in out

Chorvátsky demokratický zväz v Bosne (HDZ BiH) otvoril dnes svoje zrekonštruované sídlo v meste Mostar na juhu krajiny za účasti premiéra Nikolu Špiriča, slovenského ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka a Branka Bačiča, ktorý zastupoval chorvátske HDZ.
      Pri tejto príležitosti otvorila svoje brány aj akadémia politických štúdií, informovala agentúra HINA.
      Bačič tlmočil pozdrav od chorvátskej premiérky a líderky HDZ Jadranky Kosorovej a vyzdvihol strategickú dohodu o spolupráci, ktorú politické strany oboch krajín nedávno podpísali.
      "Podpísaním dohody sme chceli potvrdiť náš záväzok voči Bosne a Hercegovine ako jednotnému štátu usilujúcemu sa o euroatlantickú integráciu, ako aj prispieť k budovaniu rovnosti troch národov, najmä Chorvátov," uviedol Bačič.
      Miroslav Lajčák, bývalý vysoký predstaviteľ medzinárodného spoločenstva v Bosne, ocenil chorvátsku vládu za podporu regionálnej spolupráce. Slovenský diplomat podľa chorvátskej tlačovej agentúry HINA zároveň varoval Bosnu, že reformný proces v tejto krajine stagnuje.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies