Chorvátska polícia v okolí Záhrebu zadržala desiatky migrantov

NETKY.SK • 16 September 2016, 18:56 • 2 min
Chorvátska polícia v okolí Záhrebu zadržala desiatky migrantov

ZÁHREB - Desiatky migrantov zadržali príslušníci chorvátskych bezpečnostných zložiek v okolí Záhrebu. Muži, ženy i deti sa na územie Chorvátska dostali pravdepodobne cez srbsko-chorvátsku štátnu hranicu, informovala dnes tamojšia Nova TV.

slovakia

left justify in out

Podľa rovnakého zdroja zostáva záhadou, ako je možné, že sa skupina ilegálnych migrantov dostala až do okolia Záhrebu bez toho, aby na seba upozornila. Chorvátske hlavné mesto leží totiž vo vzdialenosti 300 km od chorvátsko-srbskej štátnej hranice.

 

Policajný zásah bol napokon reakciou na podnet občanov, ktorí upozornili na migrantov pochádzajúcich z Blízkeho východu a severnej Afriky. Všetkých následne previezli do centier pre utečencov. Je pravdepodobné, že zadržaní požiadajú o azyl v Chorvátsku, v opačnom prípade by ich totiž čakalo vyhostenie do Srbska.

 

Podľa informácií rezortu vnútra v Záhrebe sa počet narušiteľov štátnej hranice zvýšil, aj keď zatiaľ nemožno hovoriť o oživovaní tzv. balkánskej migračnej trasy. Chorvátska polícia zadržala v júli 333 a v auguste 761 ilegálnych prisťahovalcov, spomedzi ktorých 144 vyhostili do Srbska. V období od 1. júla do 6. septembra požiadalo v Chorvátsku o azyl 521 migrantov, v rovnakom časovom období poskytla balkánska krajina medzinárodnú ochranu 217 utečencom. Pre porovnanie: vlani požiadalo v Chorvátsku o azyl 211 osôb za celých 12 mesiacov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies