Chodorkovského rodičia pricestovali do Berlína

NETKY.SK • 21 December 2013, 12:11 • 2 min
Chodorkovského rodičia pricestovali do Berlína

BERLÍN - Rodičia prepusteného kritika Kremľa Michaila Chodorkovského dnes pricestovali do Berlína, informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Matka Marina a otec Boris pristáli na berlínskom letisku, prileteli linkou z Moskvy, uviedol hovorca rodiny Chodorkovských. Dodal, že členovia rodiny chcú byť spolu ešte počas dnešného dňa. Chodorkovskij sa v Berlíne už stretol so svojím synom Pavlom, ktorý žije v New Yorku v Spojených štátoch.

Ruský prezident Vladimir Putin bývalého ropného magnáta prekvapujúco omilostil po vyše desiatich rokoch väzenia. Chodorkovskij (50) hneď po prepustení odcestoval do Nemecka. Podľa informácií nemeckého ministerstva zahraničných vecí dostal vízum na rok.

Chodorkovskij si odpykával trest za daňové úniky a podvody. Jeho zatknutie v roku 2003 a následné súdne procesy boli považované za trest zo strany Putina za Chodorkovského politické ambície. Od vypuknutia kauzy Jukos sa majetok kedysi najbohatšieho Rusa veľmi rýchlo, v podstate v priebehu jedného roka, zredukoval z 15 miliárd na 2,2 miliardy dolárov, napísala Gazeta.ru. Magnátovi advokáti pred nedávnom oficiálne deklarovali, že Chodorkovskij má majetok za menej ako 100 miliónov dolárov, čiže "nie je ani reálnym, ani virtuálnym miliardárom". Chodorkovskij má však stále príjmy z jednej z dcérskych spoločností Jukosu, Yukos Finance, ktorá sídli v Holandsku a ktorú riadi bývalý manažment Jukosu.
     

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies